EȘTI AICI:
Universitățile Zaragoza și Savoie Mont Blanc, gazdele a două întâlniri importante pentru progresul alianței de universități europene UNITA

Universitățile Zaragoza și Savoie Mont Blanc, gazdele a două întâlniri importante pentru progresul alianței de universități europene UNITA

Într-un efort comun de a continua să inoveze în domeniul Educației și să dezvolte comunități universitare în cadrul alianței noastre de universități europene, Universitatea din Zaragoza (Spania) și Universitatea Savoie Mont Blanc (Franța) au fost gazdele a două întâlniri de lucru esențiale pentru viitorul UNITA. Aceste întâlniri au adus împreună peste 100 de participanți fiecare, creând un cadru intens de colaborare și schimb de idei pe parcursul a câte două zile pline de activități. Participanții au avut ocazia să împărtășească informații și bune practici în ceea ce privește progresul primelor luni de activitate ale alianței, precum și să stabilească direcțiile viitoare în faza de consolidare și în formula extinsă, cu 10 parteneri instituții de învățământ superior și 2 parteneri asociați instituții de învățământ superior.

Evenimentul „Developing UNITA Communities”, găzduit de Universitatea din Zaragoza, s-a axat pe următoarele subiecte: mobilitățile pentru studenți, personal administrativ și academic; plurilingvismul, învățarea limbilor romanice și intercomprehensiunea; consolidarea comunității UNITA în educație, cercetare și inovare; politici sustenabile pentru studenți și personal și nu în ultimul rând cetățenie europeană. Agenda evenimentului a fost densă și, alături de peste 100 de colegi din cele 12 universități, au fost discutate elemente relevante care aduc o contribuție puternică la procesul de dezvoltare a comunităților UNITA ce vor sta la baza Universității Europene UNITA.

În același timp, la Universitatea Savoie Mont Blanc, alți peste 100 de actori angrenați în activități marca UNITA au participat la întâlnirea grupului de lucru “Educație pe tot parcursul vieții”,  o oportunitate pentru membrii alianței de a se angaja în discuții și colaborări pe teme comune pentru viitorul educației. Pe durata celor două zile, accentul a fost pus pe dezvoltarea inițiativelor de internaționalizare a programelor de studii și crearea de oportunități de învățare continuă, precum și pe transformarea învățării prin experiențe inovatoare, multilingve și personalizate. De asemenea, s-au dezbătut strategii privind microcertificările UNITA și inovarea metodelor de predare. Un obiectiv major au fost discuțiile referitoare la Campusul Virtual interuniversitar UNITA, menit să susțină experiențele de învățare continue, fără granițe.