EȘTI AICI:
Un nou Blended Intensive Program (BIP) marca UNITA la UVT: Intercomprehensiunea în contextul Limbilor pentru Scopuri Specifice (LSS)

Un nou Blended Intensive Program (BIP) marca UNITA la UVT: Intercomprehensiunea în contextul Limbilor pentru Scopuri Specifice (LSS)

Timp de o săptămână (11–17 martie 2024), cincisprezece studenți de la universități membre ale alianței UNITA (Université Savoie-Mont Blanc, Université de Pau et des Pays de l’Adour, Universidad de Zaragoza, Instituto Politécnico da Guarda, Universidade da Beira Interior) au avut ocazia să se familiarizeze cu principiile și strategiile specifice intercomprehensiunii în cadrul Programului Erasmus+ de tip Blended Intensive Program (BIP), Intercomprehension for Language for Specific Purposes, organizat, la Universitatea de Vest din Timișoara, de către conf. univ. dr. Valy Ceia în colaborare cu lector univ. dr. Oana-Roxana Ivan-Horobeț și Departamentul de Relații Internaționale.

Sub îndrumarea formatorilor Géraldine Lesparre (UPPA), Florbela Lagues Antunes Rodrigues (IPG), Mirela Boncea (UVT), Ana-Maria Radu-Pop (UVT), Fátima Gonçalves (IPG), Roxana Crețu (UVT), Oana Gogoșeanu (UVT), Alexandru Lazea (UVT), și împreună cu studenții voluntari, participanții au exersat intercomprehensiunea atât în cadrul cursurilor propriu-zise, desfășurate în sălile universității, cât și la Muzeul Satului Bănățean și la Sanctuarul neolitic de la Parța, spații reprezentative pentru Timișoara, prin intermediul unor activități non-formale.

Este a doua oară când participanții unui astfel de program au parte de o săptămână de intercomprehensiune în sistem intensiv la UVT, prima ediție a acestui eveniment având loc în luna martie, anul trecut.