EȘTI AICI:
Studenţi din România şi Franţa învaţă online, împreună, Economie şi Afaceri Internaţionale

Studenţi din România şi Franţa învaţă online, împreună, Economie şi Afaceri Internaţionale

Sub egida rețelei universitare europene “UNITA – Universitas Montium”, studenții Universității de Vest din Timișoara, Facultatea de Economie  și de Administrare a Afacerilor, au participat alături de studenții Université Savoie Mont Blanc (Franța), Institut de Recherche en Gestion et Économie, la un proiect internațional derulat în perioada octombrie 2020 – aprilie 2021. 

Astfel, sub coordonarea doamnelor Conf. univ. dr. Graţiela Noja şi Conf. univ. dr. Ioana Vădăsan, respectiv a doamnei Angélique Breuillot, 12 studenţi români şi 15 studenţi francezi, cu toţii de la programe de licenţă în domeniul „Economie și Afaceri Internaţionale”, au experimentat provocarea mobilităţilor virtuale, din punct de vedere al multiculturalismului, dar şi al muncii în echipă, explorând în această perioadă o temă de cercetare, la alegere, din domeniul afacerilor internaţionale.

În cadrul workshop-ului final din 16 aprilie 2021, studenții au prezentat și dezbătut rezultatele cercetărilor întreprinse (raport scris de 10 pagini şi o prezentare de 20 minute) pe 6 tematici specifice, respectiv:

1. The effects of COVID-19 pandemic 

2. International trade in the last century

3. A model illustrating the process of international business negotiation

4. Romanian-French companies and cooperation

5. Free trade and the relocate question

6. Managing cultural differences in international trade

Proiectul deschide noi oportunități de colaborare între UVT și USMB în ceea ce privește organizarea în comun de programe intensive mixte și sesiuni colaborative internaționale, reprezentând un exemplu de bune practici în acest sens atât în Universitatea de Vest din Timişoara, cât şi la nivelul alianţei UNITA.