EȘTI AICI:
Școala de primăvară a Proiectului EGAI UNITA – Incursiune spre un model de colaborare instituțională interuniversitară europeană

Școala de primăvară a Proiectului EGAI UNITA – Incursiune spre un model de colaborare instituțională interuniversitară europeană

Proiectul UNITA EGAI face un pas important în această primăvară, marcând o etapă esențială în promovarea colaborării între universitățile europene. Obiectivul proiectului este să piloteze modelul propus de alianța de universități europene UNITA pentru cooperarea instituțională interuniversitară la nivel european, pornind de la Grupul European de Interes Economic și ajungând la Grupul European de Interes Academic. Menționăm că alianța UNITA a fost una dintre cele patru alianțe selectate de Comisia Europeană pentru a pilota astfel de modele de colaborare interinstituțională, ceea ce ne onorează și ne responsabilizează deopotrivă.

Școala de primăvară UNITA-EGAI a început online vineri, 15 martie, și a trecut la o sesiune de lucru în persoană la Timișoara, pe 18 și 19 martie. Participanții au parte de două zile care promit discuții interesante, prezentări conduse de experți și oportunități de networking captivante. Acest eveniment este adaptat pentru academicienii, cercetătorii și profesioniștii dornici să exploreze dinamica colaborărilor universitare în Europa din perspectiva instituționalizării acestor colaborări.

Vom analiza UNITA ca model de cooperare universitară instituționalizată, de la Grupul European de Interes Economic la Grupul European de Interes Academic și vom împărtăși concluziile a peste doi ani de muncă în alianța noastră cu colegi și colege din opt alte alianțe prezenți la Timișoara, în scopul creării entității legale a alianței noastre și a utilizării acesteia ca partener al alianței cu scopul de a crește competitivitatea acesteia.