Meniu
 
»  Afiș
»  Program
24 - 25
Sep
În anul universitar care sărbătorește 70 de ani de la înființarea Universității de Vest din Timișoara, Facultatea de Litere, Istorie și Teologie organizează în colaborare cu Universitatea din Szeged,

prin departamentele lor de filologie, a doua ediție a Colocviului internațional Civilizație și cultură în Romània europeană (CICCRE). Manifestarea științifică, desfășurată în perioada 24–25 septembrie 2013 sub tema Antichitate şi (post)modernitate: paradigme evolutive în Romania, va reuni în acest an preocupările a numeroși specialiști (filologi, lingviști, literați, istorici, teologi etc.) în domeniul latinității și/ sau al romanității.

Comunicările ştiinţifice vor fi prezentate într-una dintre limbile colocviului: română, franceză, italiană, spaniolă, iar programul va cuprinde o sesiune de comunicări în plen, lucrări pe secțiuni specifice, o masă rotundă dedicată monumentelor romane și felului în care acestea sunt înțelese și valorificate astăzi, lansări de carte, precum și o expoziție de carte cu vânzare.

Vor conferenția: prof. univ. dr. Florica Bechet (Universitatea din București), prof. univ. dr. Tibor Berta (Universitatea din Szeged), prof. univ. dr. Norberto Cacciaglia (Universitatea pentru Străini din Perugia), ing. Bodgan Condurățeanu (București, Proiectul România Digitală), (prof. univ. dr. Coman Lupu (Universitatea din Bucureşti), prof. univ. dr. Adriano Papo (Universitatea din Udine).

Deschiderea va avea loc în data de 24 septembrie 2013, la ora 9 AM, în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara. Informații, pe site-ul: www.ciccre.wordpress.com


Serviciul IT&C | Tur virtual
UVT © 2020. Toate drepturile rezervate.
Blvd. V. Parvan 4, Timisoara 300223, Timis, Romania
Tel: +40-(0)256-592111    Fax: +40-(0)256-592310
Email: secretariat@e-uvt.ro