EȘTI AICI:
Comunicate de presă

Comunicate de presă

Scoala Online 2021 Fig04
Rezultate preliminare ale unei ample cercetări derulate de universitățile din Consorțiul Universitaria, din care face parte și Universitatea de Vest din Timișoara
CU 5siglee
Ediția 2021 a QS World University Rankings confirmă performanțele academice și de cercetare ale universităților membre ale Consorțiului Universitaria. Astfel, patru dintre cele cinci universități componente ale Consorțiului Universitaria sunt prezente în această ierarhizare, din totalul celor șapte universități românești incluse în acest clasament.
QSlogo
Ediția 2021 a QS World University Rankings confirmă prezența UVT în rândul celor mai prestigioase universități din România și de la nivel mondial, prin ocuparea poziției 1183, în ansamblul universităților ierarhizate.
Intrareprincipalauvt
Nevoia de consiliere educațională este extrem de ridicată în învățământul preuniversitar, atât din perspectiva beneficiarilor direcți (elevii), cât și din perspectiva beneficiarilor indirecți. Consilierii educaționali sunt cei care oferă asistență psihopedagogică tuturor elevilor care întâmpină dificultăți în învățarea școlară, în adaptarea la mediul social al școlii sau pentru cei cu dificultăți emoționale sau comportamentale.
Uvt21
Având în vedere contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, modalitatea de desfăşurare a activităţilor didactice în semestrul al doilea al anului universitar 2020-2021, în cadrul UVT, a fost stabilită prin Hotărârea Senatului Universitar din data de 4 februarie 2021.
Afis FEAA Concurs Elevi
UVT anunță concursul anului pentru elevii pasionați de economie din clasele a XI-a sau clasa a XII-a
Logo Unita
Proiectul „Research for UNITA” (Re-UNITA) urmează să fie susţinut financiar în cadrul iniţiativei „Science with and for Society”, a programului Horizon 2020, cu suma de două milioane de euro.
Wbomet
Potrivit rezultatelor ediției din ianuarie 2021 a Clasamentului internațional Webometrics, UVT se plasează pe locul 4 din cele 102 instituţii de învăţământ superior ierarhizate, prezente în acest clasament din cadrul spațiului universitar românesc. La nivel european, UVT se regăseşte pe locul 545, iar la nivel mondial ocupă poziţia 1365.
Fmtuvt
Prin Facultatea de Muzică și Teatru, UVT anunță lansarea a două noi concursuri de interpretare, concepute și acestea într-un format de desfășurare online sau la distanță.
Revenimlanormalitate
Universitatea de Vest din Timișoara își susține rolul de primă universitate comprehensivă a regiunii de vest, căutând să dezvolte, cu tenacitate, pe lângă performanțele din educație și cercetare – țelurile noastre fundamentale – și preocupări din sfera responsabilității sociale și a implicării comunitare.
UVT 560x430
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) a „adus la un loc” peste 3000 de elevi din clasa a XII-a din întreaga țară, în cadrul activităților de pregătire pentru examenul de bacalaureat, sesiunile de pregătire pentru toate disciplinele totalizând peste 5000 de participanți.
Js
După ce a lansat cu succes programele de Securitate cibernetică și de Antreprenoriat în Blockchain, Universitatea de Vest din Timișoara deschide, la începutul acestui an, un nou program postuniversitar cu un accentuat profil inovator, dedicat specializării avansate în programarea prin Tehnologii Web Aplicate.
FatadaUVTian21
Universitatea de Vest din Timișoara a lansat concursul de soluții pentru reabilitarea și modernizarea fațadelor pentru corpul de clădire al sediului său principal, din bulevardul V. Pârvan nr. 4, un imobil reprezentativ al Timișoarei, care face parte dintre operele de valoare incontestabile ale arhitecturii românești.
Uvt11ian21
Pentru pregătirea reluării activității în formatul clasic, în cadrul comunității academice a Universității de Vest din Timișoara vor fi organizate consultări, în cadrul fiecărei facultăți, pentru a dezbate și pentru a adopta cele mai oportune decizii cu privire la formatul în care se vor desfășura activitățile didactice în semestrul al doilea.
Logo Unita
Ȋn data de 8.01.2021 a avut loc prima întâlnire a grupului de lucru ce reuneşte reprezentanţi ai unor universităţi româneşti membre în alianţe europene care implementează proiecte Erasmus+ European Universities.
Pregatire Bacalaureat 1024x536
Continuăm și în acest an universitar organizarea activităților didactice de pregătire pentru examenul de bacalaureat cu noi module de pregătire integrată și performantă.
Uefiscdi
Anul 2021 începe cu vesti bune la Universitatea de Vest din Timișoara, ca urmare a rezultatelor obținute de colegii noștri în competiția Proiectelor de cercetare exploratorie, depuse în 2020 la UEFISCDI.
CU 5sigle
Fiind un domeniu de importanță națională finanțat în bună măsură din bani publici, domeniul cercetării și al educației terțiare trebuie să beneficieze de acces la resurse de finanțare distribuite pe bază de performanță și să justifice utilizarea resurselor prin raportare publică și prin evaluarea externă, imparțială, a rezultatelor obținute.