Meniu
 
»  Noaptea Cercetătorilor
25
Sep
„Noaptea Cercetătorilor”


Cercetătorii sunt oameni obișnuiți, cu o meserie neobișnuită, contribuind la dezvoltarea comunităților prin ceea ce fac zi de zi – este unul dintre mesajele „Nopții Cercetătorilor”, 25 septembrie 2015.
„Noaptea Cercetătorilor” este un proiect inițiat de Uniunea Europeană ce se desfășoară în toate țările membre și afiliate, în cea de-a patra vineri a lunii septembrie. Are ca scop principal a aduce împreună cercetătorii și publicul larg, a permite interacțiunea cu știința și cercetătorii într-un cadru relaxat și prietenos. Astfel, se dorește schimbarea percepției actuale, prezentarea lor ca membrii activi ai societății și, în același timp, stimularea tinerilor pentru a lua în considerare o carieră științifică.
În acest an, evenimentul desfășurat la Universitatea de Vest din Timișoara presupune Science cafe-uri în laboratoarele Facultății de Fizică, experimente, discuții pe tema creșterii de cristale, a universului, începuturile lumii, prezentări din activitatea CERN, dar și competiții pentru elevi.
„Activitatea cercetătorilor este rareori publică, dar ne influențează viața în mai tot ceea ce facem. Ne-am propus ca prin acest eveniment să aducem împreună timișorenii și cercetătorii UVT într-o serie de acțiuni prin care toți cei interesați au acces în laboratoare și pot purta discuții directe cu specialiștii noștri”, spune Rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.Serviciul IT&C | Tur virtual
UVT © 2020. Toate drepturile rezervate.
Blvd. V. Parvan 4, Timisoara 300223, Timis, Romania
Tel: +40-(0)256-592111    Fax: +40-(0)256-592310
Email: secretariat@e-uvt.ro