24 - 01
Mar Ian

Jurisprudența Curții de la Strasbourg privind tratarea trecutului comunistFacultatea de Drept organizează conferința cu tema "Jurisprudența Curții de la Strasbourg privind tratarea trecutului comunist". Speakeri vor fi prof. dr. Gabriel Andreescu (SNSPA), lect. dr. Diana Botău (Facultatea de Drept a UBB Cluj) și prof. dr. Valentin Constantin (Facultatea de Drept a UVT). Conferința va avea loc joi, 24 martie 2016, ora 16.00, în Amfiteatrul A01 al Univesității de Vest din Timișoara (Bd. V. Pârvan nr. 4).

Profesorul Gabriel Andreescu este unul dintre cei mai cunoscuți disidenți anticomuniști dinainte de 1989. După Revoluție, a activat ca publicist, dar mai ales ca specialist în științe politice și a militat pentru respectarea drepturilor omului. Este directorul Noii Reviste de Drepturile Omului, continuatoarea Revistei Române de Drepturile Omului.

Împreună cu Diana Botău și Valentin Constantin, profesorul Andreescu va vorbi despre tratamentul juridic pe care sistemele contemporane îl aplică faptelor din perioada regimurilor comuniste susceptibile de a fi considerate încălcări ale drepturilor omului, precum și persoanelor responsabile pentru acestea. Perspectiva de abordare este aceea a experiențelor și documentelor internaționale contemporane, dintre care în primul rând jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului.

Conferința va fi urmată de lansarea volumului Doctrina internațională a tratării trecutului comunist, apărut în 2016 la Editura C.H. Beck, sub coordonarea lui Gabriel Andreescu, a Dianei Botău și a Măriucăi Constantin.


Serviciul IT&C | Tur virtual
UVT © 2020. Toate drepturile rezervate.
Blvd. V. Parvan 4, Timisoara 300223, Timis, Romania
Tel: +40-(0)256-592111    Fax: +40-(0)256-592310
Email: secretariat@e-uvt.ro