12 - 19
Iul Iun


Cercetarea privind percepția publică a riscului environmentalUniversitatea de Vest din Timișoara prin intermediul Grupului de Studii și Cercetări privind Relația Oameni – Environment al Departamentului de Psihologie, Facultatea de Sociologie și Psihologie desfășoară o cercetare cu privire la modul în care oamenii percep riscurile de mediu în cadrul proiectului intitulat Cercetarea privind percepția publică a riscului environmental / Survey on Public Perception of Environmental Risks.

Proiectul este coordonat de Institutul de cercetare Collingwood Environmental Planning (CEP) din Londra, Marea Britanie, și derulat în parteneriat cu universități din alte cinci țări partenere: Italia, Letonia, Romania, Slovenia și Spania. Director acestui proiect este dr. Paula Orr din partea CEP.

Universitatea de Vest din Timișoara este reprezentată în acest proiect de conf. univ. dr. Corina Ilin și drd. Alexandra Stancu.

Ca parte al acestui proiect vor fi organizate două sesiuni de lucru de tip focus grup în datele de 12 și 19 iunie 2015 în cadrul Centrului de Studii și Cercetări Psihologice din Timișoara, pe Strada Paris nr. 1, Timişoara, România

Proiectul reprezintă o oportunitate de a explora modul în care oamenii obișnuiți percep și evaluează riscurile de mediu, dar și de a înțelege factorii ce influențează gândirea și diferențele dintre experți și publicul larg în modalitatea de evaluare a gravității problemelor de mediu.

Rezultatele vor fi analizate și interpretate de cercetătorii Universităţii de Vest din Timișoara și vor contribui la formularea de viitoare politici și comunicări publice în cadrul Comisiei Europene.

Pentru mai multe informații despre acest proiect, vă rugăm să o contactați pe conf. univ. dr. Corina Ilin la Centrul de Studii și Cercetări Psihologice din Timișoara: corina.ilin@e-uvt.ro | www.psihologietm.ro

Prezentare proiect cod ENV F3 ETU 2014 0037 in UVT coordonator Ilin Corina

Serviciul IT&C | Tur virtual
UVT © 2020. Toate drepturile rezervate.
Blvd. V. Parvan 4, Timisoara 300223, Timis, Romania
Tel: +40-(0)256-592111    Fax: +40-(0)256-592310
Email: secretariat@e-uvt.ro