EȘTI AICI:
Revista presei – 9 martie 2021

Revista presei – 9 martie 2021

Desange
E nevoie de sânge pentru copiii internați la „Louis Ţurcanu” din Timişoara
tion.ro

Sângele tău poate prelungi și salva viața copiilor internați Secţia de Hemato-Oncologie a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara. Implică-te şi schimbă destine! Donează sânge!

Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara împreună cu Academia Mămicilor din Timișoara inițiază un apel pentru timișorenii care doresc să fie donatori. Este nevoie de sânge pentru copiii internaţi la Secţia de Hemato-Oncologie a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara.

Pe 25 martie, între orele 08:30 – 13:00, puteți merge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara pentru a dona sânge. Pentru a nu se aștepta mult, vă puteți programa prin aplicația Donorium. Dacă nu reușiți acest lucru, puteți merge direct la centrul de transfuzii, iar voluntarii AMT vă vor îndruma mai departe.

Persoanele care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 pot dona sânge la șase luni după vindecare, iar cele care s-au vaccinat pentru virusul SARS-CoV-2 pot dona sânge după șapte zile de la data vaccinării.

Condițiile ce trebuie îndeplinite pentru a putea participa la campania de donare de sânge se găsesc pe site-ul AMT.

La Centrul de Transfuzie Timișoara, donarea de sânge se face în condiții de siguranță. Tuturor celor care se prezintă la sediul unității li se ia temperatura, li se pun la dispoziție recipiente cu dezinfectant pentru mâini, iar la centru se dezinfectează suprafețele.

Volunta
Hartă online despre activități de voluntariat – platformă națională de potrivire a voluntarilor cu proiecte locale
edupedu.ro

Întrucât numărul celor care doresc să se implice în activități de voluntariat în România e din ce în ce mai mare, iar în acest mediu se înregistrează o creștere a cererilor, nevoile lansării unei platforme care să grupeze cererea și oferta de voluntariat erau clare. Astfel a apărut hartavoluntariatului.ro care vine atât în sprijinul căutătorilor de activități extra, cât și în ajutorul ofertanților și organizațiilor non-guvernamentale care au nevoie de ajutor, idei, acțiune.

HartaVoluntariatului.ro este o platformă online care corelează cererea și oferta de voluntariat din România. Dispune de o interfață ușor accesibilă și reprezintă un instrument pentru organizațiile non-guvernamentale, prin intermediul căreia acestea pot promova proiectele și activitățile de voluntariat, în vederea selectării și recrutării voluntarilor potriviți.

Oricine dorește să realizeze activități de voluntariat își poate deschide un cont pe site. Acolo poate găsi proiecte în cadrul cărora dorește să fie activ. Corelarea acestor proiecte promovate de organizații cu cerințele voluntarilor se face pe baza unui algoritm care sortează oportunitățile de voluntariat, în funcție de mai multe criterii precum domeniul de activitate, posibilitatea de implicare a voluntarului, locul de desfășurare etc.

În ceea ce privește tipul de utilizator, există două mărci: voluntar (cont de persoană) și organizație. Alegerea unuia dintre aceștia se face în pagina de start. Cei care caută o activitate, individual, optează să-și creeze un cont personal. Asociațiile, echipele care caută voluntari și o mână de ajutor, fie ea muncă fizică, donație, implicare sau asistență în social media, de exemplu, își creează un cont de organizație.

Romania Ocupa Primul Loc In UE In Privinta Femeilor Manager De Companii Sunt Peste 500 000 De Afaceri Active In Tara Care Au Ca Actionar O Femeie
Romania ocupa primul loc in UE in privinta femeilor manager de companii. "Sunt peste 500.000 de afaceri active in tara care au ca actionar o femeie"
ziare.com

Romania este pe primul loc in Uniunea Europeana cand vine vorba de femei care conduc afaceri din pozitia de Senior Executives in companii, potrivit unui comunicat al unui hub de afaceri dezvoltat de femei, care citeaza un raport Eurostat.

Astfel, in Uniunea Europeana, 37% dintre manageri sunt femei, 28% fac parte din boardul managerial, iar 18% sunt Senior Executives.

Romania ocupa locul 1 in Uniunea Europeana (34%) atunci cand vine vorba de femei care conduc afaceri din pozitia de Senior Executives, urmata de Estonia (33%), Lituania (30%) si Letonia (29%).

Mai mult decat atat, mamele-antreprenor sunt un fenomen aparut recent in Romania si principalele lor avantaje in pandemia Covid-19 au fost acelea ca erau deja obisnuite cu lucrul de acasa si ca erau familiarizate cu comunicarea online. Din pacate, totusi foarte putine dintre afacerile "mamprenoarelor" erau pregatite pentru online inainte de pandemie, iar principalul motiv ramane costul ridicat al dezvoltarii unui website de calitate si investitia financiara destul de mare necesara pentru a deveni vizibil in marea masa de oportunitati pe care o ofera internetul, spun reprezentantii comunitatii de afaceri mamprenoare.eu.

Totusi, mamele-antreprenor incep sa devina o forta in E-commerce.

Sunt peste 500.000 de afaceri active in Romania care au ca actionar o femeie, iar majoritatea afacerilor conduse de femei sunt microintreprinderi (cabinete diverse, saloane de infrumusetare, magazine, centre educationale, terapii, mici ateliere de productie etc.), prezenta lor online fiind de multe ori redusa la o pagina de Facebook sau un website cu buget redus, care sunt ca niste picaturi ce se pierd intr-un ocean de oferte.

Daca doresti sa cumperi ceva de la o mama-antreprenor, singura sansa sa o gasesti sunt grupurile de Facebook pentru mamici, care sunt cercuri inchise si recomandarile sunt total subiective, spun reprezentantii comunitatii de afaceri.

Mamprenoare este un Business Hub&Accelerator construit special pe nevoile acestei categorii speciale de mici antreprenori si a venit cu o solutie care aduna intr-un singur loc afacerile femeilor: o platforma online care este ca un "site de site-uri" si care permite cresterea vizibilitatii fiecarei mici afaceri locale. Pe 1 martie s-a lansat varianta imbunatatita a platformei mamprenoare.eu cu functionalitati premium pentru a oferi si mai multa vizibilitate atat afacerii, cat si mamprenoarei care a creat-o.

"Mamprenoare.eu este alegerea potrivita atat pentru afacerile la inceput de drum cat si pentru cele consacrate. Un website, hostingul, prezenta in social media, e-mail marketingul, campaniile pay-per-click si de marketing automatizat pot insuma costuri de peste o mie de euro pe luna pentru o afacere. Acest buget exclude partea de realizare a identitatii vizuale si nu putem vorbi si de o strategie de marketing pe termen lung. Mamprenoare.eu reduce acest buget cu pana 95%", a afirmat Daniela Suhanea, Senior Marketing Consultant Franc.Agency.

Plaforma permite realizarea unui profil de companie standardizat care este asemanator cu un landing page.

Ana Maria Popescu
Ana-Maria Popescu, campioană olimpică la spadă, s-a vaccinat anti covid
rfi.ro

Campioana olimpică la spadă de la Rio de Janeiro 2016, Ana-Maria Popescu, a fost vaccinată, luni dimineaţă, împotriva noului coronavirus la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino din Capitală, transmite Agerpres.

"Vaccinul ăsta este primul cadou de 8 martie. Şi, trebuie să recunosc, sunt puţin mai liniştită. N-a durut vaccinul, până la urmă meseria mea este să înţep oamenii şi să nu mă las înţepată. Până la urmă azi nu am avut încotro, dar o să-mi iau revanşa pentru că imediat voi pleca în cantonament la Craiova pentru o săptămână de pregătire", a spus ea.

Pentru campioană urmează  prima competiţie internaţională oficială după un an de pauză:

”Voi merge în Rusia. Şi având prima doză din vaccin o să stau ceva mai liniştită. Şi îmi va fi teamă doar de adversara din faţa mea, nu şi de faptul că mă pot îmbolnăvi. ...", a menţionat spadasina.

Membrii loturilor naţionale şi ai loturilor olimpice sunt incluşi în etapa a doua de vaccinare, prin decizia Guvernului României.

Scrimera Ana-Maria Popescu, medaliată cu aur cu echipa de spadă la JO de la Rio de Janeiro, este una dintre speranţele României la câştigarea unei medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo din acest an.

După intervenţia chirurgicală la genunchiul drept suferită la sfârşitul lunii mai a anului trecut, scrimera şi-a reluat pregătirile la începutul lunii septembrie. În 24 februarie 2021, ea a câştigat primul său concurs oficial după accidentare, campionatul naţional la spadă, la individual.

Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfăşura în intervalul 23 iulie - 8 august 2021. Programate iniţial în perioada 24 iulie - 9 august 2020, JO de la Tokyo au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus.

În vârstă de 36 de ani, Ana-Maria Popescu (CSA Steaua Bucureşti) ocupă locul 1 în clasamentul mondial FIE la spadă şi e câştigătoarea trofeului Cupei Mondiale 2019-2020.

Scoala Online 700x336
Peste 55.000 de elevi si prescolari invata online, dupa ce Timisoara si zona periurbana au intrat in carantina
opiniatimisoarei.ro

Mai mult de jumatate dintre elevii din judetul Timis invata din nou online, odata cu intrarea Timisoarei si a comunelor Dumbravita, Ghiroda, Mosnita Noua si Giroc in carantina. Sunt peste 55.000 de elevi in acest perimetru care, incepand de luni, 8 martie, pentru o perioada de doua saptamani, vor urma cursurile exclusiv pe intenet.

Mai precis, in Timisoara 49.885 de elevi invata, de acum, online, in timp ce in localitatile periurbane carantinate sunt 5.517 elevi care au trecut la invatamantul de la distanta. Iar potrivit Inspectoratului Scolar Timis, asta inseamna 57% din elevii din intreg judetul.

La nivelul judetului Timis, in 8 martie, 149 de scoli sunt in carantina. Alte 141 de unitati de invatamant sunt in scenariul rosu, 199 in scenariul galben si alte 102 in scenariul verde.

Facultate In Scotia Universitate Biblioteca Carti Pixabay 640x400
Editorial TEODOR BACONSCHI - Noua față a Muzeului Literaturii. În sfârșit s-a ieșit din „ghetoizarea” comunistă
libertatea.ro

Muzeul Literaturii Române a fost întemeiat de comuniști, dornici să anexeze cultura la carul alegoric al ideologiei unice. Tot acel regim a generat moda întâlnirilor dintre scriitori și „colectivele de oameni ai muncii”: nu erau condeierii profesioniști niște ingineri ai sufletelor? La capătul „obsedantului deceniu” stalinist, scriitorii români s-au repliat în propria sferă. Unii erau nelipsiți de la restaurantul Uniunii Scriitorilor (vecin cu „Fondul Literar”, care funcționa ca o minibancă de credit), alții s-au claustrat în apartamentele lor ticsite cu cărți, fum de țigară și, adesea, sticle goale de votcă. Oricum, pe fondul deplasărilor lui Ceaușescu în China și Coreea de Nord, la mijlocul anilor 70, Securitatea n-a mai încurajat contactul direct între scriitori și cititori, pentru că nu putea garanta un „climat” controlabil: cei mai îndrăgiți autori literari erau destul de recalcitranți, scăpau șopârle, vorbeau în dodii, strecurau aluzii critice față de mizerabila actualitate a Epocii de Aur, așa că aparatul represiv a preferat ghetoizarea profilactică a breslei.

Abia după 1990, Muzeul Literaturii Române – care publica valoroasa revistă „Manuscriptum” și consacrase evocările din „Rotonda 13” – a renăscut lent, după câteva conduceri cam inexpresive. Astăzi, el a primit o haină modernă și propune un discurs muzeografic aerisit. Dacă-i străbați sălile, înțelegi că titularii prezentați acolo sunt cu adevărat autorii limbii române, făuritorii imaginarului național, heralzii noștri în restul lumii și promotorii unei dinamici ficționale care ne-a așezat în modernitate la fel de concludent precum creațiile din celelalte arte, de la cele plastice până la arhitectură și muzică.

 

UVT utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru.

Te informam ca ne-am actualizat politicile pentru a integra in acestea si in activitatea curenta a UVT cele mai recente modificari propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrareadatelor cu caracter personal si pentru a citi si intelee continutul Politicii Cookie.

Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie.

Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmand instructiunile din Politica de Cookie.