EȘTI AICI:
Revista presei – 7 aprilie 2022

Revista presei – 7 aprilie 2022

Ajofm
AJOFM Timiș și USAMVB organizează Bursa locurilor de muncă pentru studenți
ziuadevest.ro

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului Timișoara, cașea Aradului nr. 119,  în parteneriat cu (AJOFM) Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș, organizează vineri, 7 aprilie, „Bursa locurilor de muncă pentru studenți”.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului PracSIS-Parteneriat responsabil și active pentru calitate, Studenți integrați prin stagii, cofinanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, dintre USAMVB Timișoara si SC Profi Rom Food SRL.

Evenimentul se va desfășura la sediul universității, în intervalul orar 10-14, în holul rectoratului USAMVBT, având ca obiectiv recrutarea de personal cu o bună pregătire profesională pentru locurile de muncă vacante pe care firmele prezente le oferă.

Upt (1)
Prietenia dintre România și Norvegia trece pe la Universitatea Politehnica Timișoara
ziuadevest.ro

În cadrul unei iniţiative de colaborare bilaterală între Universitatea Politehnica Timişoara (UPT) şi The College for Green Development  (HGUt) din Norvegia, profesorii Johan Barstad şi Rhys Evans au efectuat o  vizită la  Universitatea Politehnica Timişoara.

Aici ei au creat un grup de lucru interdisciplinar, din care face parte și viceprimarul Tabără și Ilie Sârbu, președintele Asociației Salvați Patrimoniul Timișoarei, cu scopul de a identifica teme comune pentru colaborări viitoare și dezvoltarea de proiecte în parteneriat.

Pornind de la un curs de inovaţie pe care cei doi profesori  îl predau la universitatea din Norvegia, s-a urmărit dezvoltarea relaţiilor între instituţii din România şi din Norvegia prin întâlniri interdisciplinare.

Astfel, cadre didactice şi studenţi UPT, persoane din asociaţii culturale, reprezentanţi ai municipalităţii,  anteprenori, psihologi, consilieri de dezvoltare personală, au fost invitaţi să participe la discuţii şi dezbateri din domenii precum anteprenoriatul social inovativ,  patrimoniu cultural, dezvoltare personală, dezvoltare comunitară, Timișoara – capitală europeană a culturii.

Finanţarea costurilor legate de deplasarea celor două cadre didactice norvegiene s-a realizat prin Programul de Educaţie, Burse, Ucenicie şi Antrepernoriatul Tinerilor (“Education, Scholarships, Apprenticeships and Youth Entrepreneurship “), finanţat prin mecanismul financiar al SEE (2014-2021).

Unibuc (4)
QS World University Rankings by Subject – Universitatea din București anunță că este prima la nivel național în 6 subdomenii de studii și singura universitate din România prezentă în subdomeniile „Lingvistică” și „Fizică și astronomie”
edupedu.ro

Universitatea din București figurează în trei dintre cele cinci domenii analizate: Arte și Științe Umaniste, Științele Naturii și Inginerie și Tehnologie, conform clasamentului QS World University Rankings by Subject, anunță instituția într-un comunicat primit de Edupedu.ro

Poziționată permanent în prima treime a clasamentului, Universitatea din București confirmă, an de an, progresul continuu în domeniile cheie, având în vedere trendul ascendent din ultimii ani al numărului instituțiilor incluse în clasament. La ediția din 2022, rankingul evidențiază performanțele a 1.543 de universități.

Artele și Științele Umaniste poziționează Universitatea din București pe primul loc la nivel național și în intervalul 451-500 la nivel mondial, cu un scor general de 59 de puncte.

În cadrul acestui domeniu fundamental, topul realizat de Quacquarelli Symonds (QS) plasează Universitatea din București pe primul loc la nivel național în subdomeniile Lingvistică (în intervalul 201-250 la nivel mondial) și Limbi moderne (în intervalul 251-300 la nivel mondial). La nivel național, UB este singura universitate prezentă în subdomeniul Lingvistică.

De asemenea, Universitatea din București se situează pe prima poziție la nivel național (în intervalul 451-500 la nivel mondial) și în ceea ce privește domeniul fundamental al Științelor Naturii.

Universitatea Politehnica Din Bucuresti E1562671569876
Festivalul educațional PoliFest are loc în perioada 7-9 aprilie. Peste 100 de companii și antreprenori vor fi prezenți la eveniment
edupedu.ro

În perioada 7-9 aprilie 2022 Universitatea Politehnica din București găzduiește cea de-a 11-a ediție a PoliFest: cel mai mare festival educațional din 2022. PoliFest este un eveniment în care studenții și elevii pot explora oportunități de carieră și de studiu, pot lua parte la workshop-uri, conferințe sau discuții cu personalități din domeniul antreprenorial. Festivalul cuprinde și tombole cu premii zilnice.

Pe parcursul celor 3 zile ale PoliFest 2022, cele peste 100 de companii și antreprenori vor oferi miilor de participanți la eveniment peste 30 de conferințe științifice, workshop-uri, expoziții de echipamente și noi tehnologii, prezentări de oferte educaționale ale facultăților, dar și de oportunități de angajare.

Totodată, facultățile din cadrul UPB vor participa, cu standuri proprii, la Ziua porților deschise, care va include vizite în laboratoarele și amfiteatrele universității, prezentări ale perspectivelor de carieră, precum și posibilitatea ca elevii de liceu să participe la cursuri demonstrative și sesiuni de socializare în cadrul secțiunii Student pentru o zi.

Congres Hall Iulius
Conferință de Sănătate Publică de Ziua Mondială a Sănătăţii, la Iulius Town Timișoara
ziuadevest.ro

În preajma Zilei Mondiale a Sănătăţii 2022, la Timișoara va avea loc  “Conferința de Sănătate Publică”,  dedicată acestei importante aniversări.

Evenimentul va avea loc în perioada 8 – 9.04.2022, la Iulius Town Congress Hall și va fi organizată de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” Timișoara (UMFT), Asociația “EPI VEST” și Alianța Vestului pentru Sănătate Publică.

 

Foto Lansare Data Science
Banca Transilvania susține un program de masterat pentru meseriile viitorului, lansat de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca
startupcafe.ro

Banca Transilvania și Advanced Analytics susțin dezvoltarea programului de masterat Data Science for Industry and Society, lansat de Facultatea de Matematică și Informatică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Programul de masterat pregătește studenții pentru joburile viitorului, oferindu-le posibilitatea obținerii de certificări tehnice foarte căutate pe piața muncii.

Cursurile încep în octombrie 2022, odată cu anul universitar 2022 - 2023. Cei mai buni studenți vor putea accesa programul de internship plătit în cadrul Băncii Transilvania.

Profarusiashutterstock 393094165 Bd1o
Ce li se spune elevilor din Rusia despre sancțiunile economice și de ce chiar specialiștii ruși critică manualul
scoala9.ro

Profesorii ruși au primit o serie de recomandări și chiar un ghid despre cum ar trebui să le vorbească elevilor despre sancțiuni internaționale primite după invazia Ucrainei. Cursul are tema „Sancțiunile anti-ruse și impactul lor în economia națională” și va fi predat la gimnaziu și liceu. Profesorii trebuie să le dea citate din Vladimir Putin și să le spună doar despre impactul pozitiv al penalizărilor. Economiștii ruși consultați de ziar au găsit mai multe greșeli în datele manualului și spun că elevii vor simți oricum pe pielea lor sancțiunile, când familiile lor vor rămâne fără bani.

Jurnaliștii au primit planurile de lecții despre sancțiunile economice de la un profesor de lângă Moscova, dar există aceleași materiale și pe site-urile mai multor școli din regiune. Și Ministerul Educației rus a confirmat pentru Kommersant că a trimis către școli aceste ghiduri realizate de Institutul pentru Strategii de Dezvoltarea Educației, create și cu consultarea unor experți din diferite industrii.

„Materialele pentru lecții invită elevii să se familiarizeze singuri cu măsurile luate de președinte și de guvern pentru a întâmpina sancțiunile țărilor neprietene”, a spus ministrul educației pentru publicație.

În aceste materiale, sancțiunile sunt prezentate într-o notă pozitivă și este subliniat faptul că ele vor atrage o înviorare a industriei și vor încuraja consumul de produse locale. Orele despre sancțiuni se vor ține în cadrul disciplinei de studii sociale.

Profesorul este ghidat pas cu pas. Întâi trebuie „să arate abilitatea Rusiei de a depăși consecințele negative ale sancțiunilor din partea țărilor Vestice care pun presiune pe sfera economică din societatea noastră, să ofere o idee cu privire la direcțiile principale ale politicilor anti-sancțiuni ale Federației Ruse”.

Profesorul trebuie să-l citeze pe președintele Vladimir Putin care spune că „Rusia este sub o presiune externă fără precedent” și apoi să-i întrebe pe copii dacă știu „ce măsuri prioritare sunt incluse în politicile anti-sancțiuni ale statului nostru”.

Dreamstime S 148329316
Proiect: Asistenții universitari vor trebui să susțină un concurs pentru a deveni titulari
avocatnet.ro

Proiectul de lege de la Camera Deputaților are ca scop eliminarea unei prevederi întâlnite acum în Legea nr. 1/2011 a educației naționale.

Mai exact, se dorește eliminarea prevederii potrivit căreia “contractul de muncă pe perioadă determinată dintre o universitate și un asistent universitar, încheiat în baza unui concurs, la care au fost îndeplinite standardele de ocupare specifice funcției (…), se transformă în contract de muncă pe perioadă nedeterminată, conferind calitatea de titular”.

Astfel, asistenții universitari vor trebui să susțină un concurs pentru a putea trece de la un CIM pe perioadă determinată la unul pe perioadă nedeterminată, respectiv pentru a deveni titular.

După cum se poate observa, Legea educației stabilește deja obligativitatea susținerii unui concurs, dar nu la schimbarea tipului de contract de muncă, ci la încheierea CIM-ului pe perioadă determinată dintre universitate și asistentul universitar.

Potrivit inițiatorilor, prevederea ce se vrea eliminată acum “creează disfuncționalități în ceea ce privește managementul resurselor umane, deoarece nu permite universităților să poată dispune dacă este sau nu oportună modificarea caracterului contractului individual de muncă din determinat în nedeterminat”.

UVT utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru.

Te informam ca ne-am actualizat politicile pentru a integra in acestea si in activitatea curenta a UVT cele mai recente modificari propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrareadatelor cu caracter personal si pentru a citi si intelee continutul Politicii Cookie.

Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie.

Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmand instructiunile din Politica de Cookie.