EȘTI AICI:
Revista presei – 20 octombrie 2021

Revista presei – 20 octombrie 2021

Aproape Jum Tate De Milion De Elevi Nva Online La O Lun De La Nceperea Colii
Educația financiară și educația juridică vor fi studiate obligatoriu la școală, începând cu anul școlar viitor
hotnews.ro

Educația financiară și cea juridică vor fi studiate de la clasele primare începând cu anul școlar 2022-2023, potrivit unui proiect de lege adoptat de Senat luni, în calitate de cameră decizională.

Legea va intra în vigoare după promulgarea de către Președintele țării și publicarea în Monitorul Oficial.

Concret, au fost adăugate „competențele financiare și juridice” la lista de competențe-cheie pe care să se bazeze programa de studiu pentru un elev de ciclu primar și gimnazial, în cadrul Legii Educației Naționale.

Potrivit Asociației Vedem Just, inițial, proiectul de lege propunea doar introducerea educației antreprenoriale și financiare (educația antreprenorială exista deja în Legea Educației - n.r.), iar Camera Deputaților l-a adoptat în această formă la 7 septembrie 2021.
În Comisia pentru învățământ, tineret și sport de la Senat s-a introdus un amendament cu privire la educația juridică. Amendamentul aparține senatoarei PNL Monica Anisie, fost ministru al Educației.
Uptt
The Future of Mobility, în noul secol al existenței Universității Politehnica Timișoara
ziuadevest.ro

În noul secol al existenței sale, Universitatea Politehnica Timișoara a demarat o serie de conferințe pe teme de știință și tehnologie, prima dintre acestea, având ca temă „The Future of Mobility – ZF Perspective”, a fost organizată, luni, 18 octombrie 2021.

Manifestarea a avut loc cu ocazia vizitei  lui Dirk Adamczyk, senior vice president Engineering, și a lui Dirk Walliser, senior vice president Corporate Research & Development, ZF Group, în România. Evenimentul a fost găzduit de biblioteca UPT, cu o prezență fizică redusă, dar lărgită în mediul virtual, în special cadre didactice, cercetători și studenți din cadrul Universității Politehnica Timișoara.

În debutul conferinței, rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, a făcut o scurtă prezentare a instituției pe care o conduce subliniind faptul că primul secol de existență a fost bazat pe o legătură strânsă cu industria, încă de la înființare. De altfel, primul buget al Școlii Politehnice timișorene a avut o componentă substanțială din partea întreprinderilor din oraș. Colaborarea cu mediul economic a fost foarte bună în toată această perioadă, iar în prezent se dezvoltă și mai mult, în special pe linie de cercetare-dezvoltare-inovare și tehnologii de avangardă.

2f457eca 2889 4674 B9c6 80a8b9106c44 820x529
Harta valului 4, creată de cercetătorii de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca
edupedu.ro

18.863 de cazuri noi au fost confirmate în ultimele 24 de ore, pe teritoriul României și a fost înregistrat un nou record de la debutul pandemiei. Evoluția ratei de incidență pe localitățile din România a fost realizată de către cercetătorii de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor a Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, pentru perioada 11 iulie-19 octombrie 2021.

„Nou record absolut de 18.863 de cazuri noi astăzi! Imaginea de mai jos arată cum s-a „înroșit” harta ratelor de incidență pe localitățile din România în cadrul valului 4 al pandemiei”, au scris aceștia într-o postare pe Facebook.

Amintim că ieri, cercetătorii de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor a Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca au susținut că vârful valului 4 al pandemiei de Covid-19 va fi atins în cursul acestei săptămâni, în România.

Harta interactivă este realizată în cadrul proiectului de cercetare denumit COVID-19: Romanian Economic Impact Monitor, care monitorizează în timp real evoluția pandemiei, respectiv starea economică a țării, oferind în același timp previziuni pe termen scurt și mediu privind pandemia și performanța economică a României.

Creative Business Lab 3 Cover 850
Canopy contribuie la realizarea Creative Business Lab, laborator modern pentru studenții FEAA, IAȘI
iqads.ro

Canopy, una dintre cele mai mari agenții de performance marketing, susține dezvoltarea viitoarei generații de marketeri și inaugurează Creative Business Lab pentru studenții de la Facultatea de Economie și Administrare a Afacerilor – FEAA, din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Proiectul, realizat în parteneriat cu alte trei companii, constă în reamenajarea completă a sălii B618 și dotarea acesteia cu mobilier și echipament modern, o bibliotecă de neuroștiință, și material didactic pentru metodologii precum Lego Serious Play și Design Thinking.

Creative Business Lab are ca scop integrarea de activități creative în procesul educațional, spațiul urmând a fi utilizat atât pentru cursuri și seminarii, cât și pentru workshopuri și diverse evenimente.

Conceptul arhitectural a fost realizat de echipa MORA.architects în baza a 6 concepte dezvoltate de echipe mixte de studenți, profesori și absolvenți în cadrul unui workshop de Design Thinking pentru inovarea spațiilor educaționale.

16911688 303
Ajutor pentru tineretul spaniol (aproape) pierdut
dw.com/ro

Iván Rosero are 22 de ani şi nu se înţelege prea bine cu părinţii, în casa cărora locuieşte. Nu simte niciun imbold şi nici nu are banii necesari pentru a părăsi casa părintească. Urmează cursuri oferite de stat pentru a deveni tehnician video, dar nu câştigă încă niciun ban.

În situaţii asemănătoare se află majoritatea tineretului în Spania. În medie, abia la 30 de ani oamenii devin independenţi din punct de vedere financiar şi încep să trăiască pe cont propriu. Spiritul de familie larg răspândit în societate a fost speculat multă vreme de politicieni şi angajatori pentru a face economie de bani. Cu timpul, tinerii au devenit comozi, dar acum lucurile urmează să se schimbe.

Guvernul spaniol a anunţat că alocă în noul buget 100 de milioane de euro pentru măsuri pe piaţa muncii şi a spaţiului locativ, destinate special tinerilor. Astfel, măsurile de stimulare a tineretului cresc cu 85 la sută. Dar această sumă nu este de ajuns, exemplul trebuie urmat şi de întreprinzătorii spanioli, a declarat ministra Muncii, Yolanda Díaz.

Steag Romania 770x540
România a urcat pe locul 48 în clasamentul celor mai valoroase 100 branduri de țară
spotmedia.ro

România a ajuns pe locul 48 în clasamentul celor mai valoroase 100 branduri de țară, după ce a urcat o poziție.

În ultimul an, valoarea brandului României a crescut cu 11%, la 178 miliarde de dolari, potrivit raportului Nation Brands 2021, realizat de firma britanică de consultanță Brand Finance și analizat de Profit.ro.

Microsoft a continuat să își extindă amprenta în țară, în urma preluării unui centru de dezvoltare puternic de la compania finlandeză de software Movial, se arată în raport.

"România a obținut un scor bun inițial, iar economia și-a revenit rapid, însă eșecurile recente în gestionarea haosului creat de pandemie și a campaniei de vaccinare, agravate de o criză guvernamentală, vor necesita o voință politică puternică pentru a menține lucrurile pe drumul cel bun", a comentat Mihai Bogdan, Managing Director Brand Finance România.

TIMISOARA REGIUNEA DE DEZVOLTARE VEST ANIVERSARE 20 DE ANI
Sorin Maxim, ROREG şi ADR Vest: Vrem să livrăm cursuri pentru antreprenori, beneficiarii de fonduri europene în perioada următoare
zf.ro

Sorin Maxim, presedintele ROREG şi directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, a spus, în cadrul evenimentului BCR – ROREG „Oportunităţi de finanţare pentru antreprenori”, că ROREG vrea să demareze cursuri practice pentru companii şi alţi beneficiari de fonduri europene.

„Sunt foarte mulţi care derulează cursuri de management de proiect, dar consistenţa lor poate fi discutabilă.  Vrem să livrăm cursuri pentru beneficiari în perioada următoare. Vrem să oferim modele de contracte, atât cu beneficiarul, dar şi cu cel care face studiul de fezabilitate, proiectul tehnic. Vrem să uşurăm această muncă care va grăbi momentul în care banii intră în piaţă” a spus el.

Banca Comercială Română, în parteneriat cu ROREG (Asociaţia Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională din România) organizează conferinţa “Oportunităţi de finanţare pentru antreprenori” în care se va discuta despre ce oportunităţi de finanţare vor fi pentru antreprenorii români, ce actiuni trebuie implementate şi ce sectoare vor fi susţinute cu prioritate în următorii ani. Evenimentul este susţinut de platformele media ale Ziarului Financiar.

Profesoara Care A Ob Inut Singura Nota 10 Din Rom Nia La Proba Scris A Concursului Pentru Directori De Coli
Profesoara care a obţinut singura nota 10 din România la proba scrisă a concursului pentru directori de şcoli
ziare.com

Peste 8.600 de candidaţi din ţară s-au prezentat vineri, 15 octombrie, la proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat. Doar un singur profesor a reuşit să obţină nota maximă.

Este vorba despre Daniela Dungeanu, profesoară la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, din municipiul Suceava, care a obţinut nota 10 la proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor vacante de director şi director adjunct în şcolile şi liceele de stat din România, concurs organizat de Ministerul Educaţiei.

Aceasta a participat la patru concursuri de fixare pe post, pe care le-a promovat cu note mari. Este pentru prima dată când a reuşit să obţină nota maximă la proba scrisă într-o perioadă în care cadrele didactice sunt presate de criza sanitară. „A fost o perioadă grea pentru candidaţii în funcţie”, Daniela Dungeanu menţionând pentru adevarul.ro că subiectele concursului au fost dificile.

UVT utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru.

Te informam ca ne-am actualizat politicile pentru a integra in acestea si in activitatea curenta a UVT cele mai recente modificari propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrareadatelor cu caracter personal si pentru a citi si intelee continutul Politicii Cookie.

Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie.

Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmand instructiunile din Politica de Cookie.