EȘTI AICI:
Revista presei – 20 decembrie 2021

Revista presei – 20 decembrie 2021

Universitatea De Vest 696x268
Automatizări inteligente și semnare electronică avansată a documentelor pentru studenți! Noi premiere la UVT
gazetadinvest.ro

Identitatea și trasabilitatea, doi piloni esențiali ai transformării digitale, definesc instrumentele electronice dezvoltate de UVT pentru studenții săi, iar preocupările avansate pentru implementarea sistemelor cu ajutorul cărora transformarea digitală devine realitate se află în topul priorităților comunității noastre academice.

Pe radarul beneficiilor acestui proces de digitalizare din UVT se află:

·       Mii de ore petrecute cumulat, pentru generarea și verificarea contractelor, pentru mai mult de 16.000 de studenții;

·       Minim 120.000 de pagini care nu au mai avut nevoie de tipărire, numai pentru contractele de studiu;

·       Minimum 240 de topuri de hârtie A4 salvate;

·       Minimum 21.000 de plicuri salvate;

·       Eliminarea costurilor cu expedierea și retransmiterea documentelor semnate olograf.

 „Preocupările avansate pentru implementarea sistemelor cu ajutorul cărora transformarea digitală devine realitate se află în topul priorităților comunității academice a Universității de Vest din Timișoara. Automatizările inteligente și semnarea electronică avansată a documentelor sunt procesele digitale aplicate acum mai multor serii de operații instituționale cu studenții din UVT, aici fiind vorba despre completarea și autentificarea prin semnare electronică a contractelor de studiu și de discipline, dar și a celor de cazare, aducând eficiență și salvând energie, timp și resurse, la o scară mare, pentru o experiență nouă și facilă în desfășurarea acestor activități universitareDigitalizarea nu este o modă, ci devine un instrument esențial pentru viața universitară, adaptată la noile standarde ale tehnologiilor și comunicării”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Conferinta Online Cursuri Online
Cursurile Universității Politehnica din București se vor desfășura online până pe 28 ianuarie. Laboratoarele au loc cu prezență fizică pentru studenții de la licență
edupedu.ro

Studenţii Universităţii Politehnica din Bucureşti vor urma cursurile în sistem online până pe 28 ianuarie, după cum a decis, vineri, printr-o hotărâre, Senatul instituţiei de învăţământ superior, potrivit Agerpres. Pentru studenţii care urmează studii universitare de licenţă, activităţile de laborator, seminar şi proiect se vor desfăşura cu prezenţă fizică, în conformitate cu reglementările legale în vigoare, în contextul pandemiei generate de COVID-19.

“În cazuri excepţionale, bine justificate, activităţile de laborator, seminar şi proiect se pot desfăşura şi în sistem online, cu aprobarea Biroului Executiv al Facultăţii. Evaluările finale pentru disciplinele prevăzute cu verificare (pe parcurs) se vor desfăşura online”, afirmă sursa citată.

Pentru studenţii de la masterat toate activităţile didactice – curs, laborator, seminar, proiect, inclusiv evaluarea acestora, se vor desfăşura în sistem online.

Senatul UPB a decis că examenele din sesiunea ianuarie – februarie se vor desfăşura cu prezenţă fizică, mai transmite Agerpres.

 

9767107Fotogalerie
Casa Artelor, apel de proiecte pentru 2022
tion.ro

Direcția Județeană pentru Cultură Timiș pregătește programul evenimentelor culturale adăpostite de Casa Artelor în 2022. Cei care doresc să organizeze expoziții, spectacole, lansări de carte în oricare dintre cele patru spații ale Casei Artelor trebuie să completeze un formular online, până în 15 ianuarie.

„Casa Artelor pune la dispoziția operatorilor culturali, ca în fiecare an, fără taxe, spațiile sale. Este vorba despre galeria Pygmalion, galeria Subterana, sala StudioArt și Curtea cu castan. Am ales ca, în 2022, să începem sezonul expozițional mai târziu decât de obicei: de la 1 martie. Sperăm ca până la acea dată situația epidemiologică din țara noastră să se îmbunpătățească și să ne putem desfășura activitatea la capacitate maximă”, a spus Sorin Predescu, director executiv al DJC Timiș.

Cei care doresc să organizeze expoziții, spectacole, lansări de carte etc în oricare dintre cele patru spații ale Casei Artelor trebuie să completeze un formular online, până cel târziu în 15 ianuarie. În cazul expozițiilor, trebuie să trimită prin email un portofoliu cu zece lucrări, în format pdf sau jpg, ca atașament (max.20Mb) pe adresa: propuneri2022@gmail.com.

Dreamstime M 144266696 820x547
Principalele direcții europene stabilite și pentru educație în următorul deceniu – digitalizarea, mediul, redresarea post-pandemie și promovarea valorilor comune – pilonii măsurilor legislative dorite de instituțiile UE în 2022
edupedu.ro

Digitalizarea, agenda de mediu și valorile europene, principalele domenii pe care autoritățile comunitare le au în vedere inclusiv pentru dezvoltarea educației în acest deceniu, sunt prioritățile legislative ale Uniunii Europene pentru anul 2022, conform unei declarații comune semnate de liderii Parlamentului European, Consiliului și Comisiei Europene.

Pe lângă digitalizare și agenda verde, lista priorităților definite pentru măsurile legislative din 2022 cuprinde și alte domenii avute în vedere inclusiv pentru dezvoltarea sistemelor de educație – refacerea post-pandemie și adaptarea la nevoile noi de pe piața muncii. La fel, și obiectivele ce țin de întărirea identității europene.

Potrivit declarației comune, “cu ajutorul bugetului multianual al UE pe 2021-2027, al programului NextGenerationEU și al Mecanismului de Redresare și Reziliență, se estimează că economia Europei își va reveni mai repede decât era de așteptat inițial. Aceste instrumente istorice ne oferă șansa unică de a ieși mai puternici din criza cauzată de pandemie, să facem ca societățile și economiile noastre să fie mai echitabile, mai verzi, mai digitale și să creeze oportunități și locuri de muncă pentru o Europă în care cetățenii noștri doresc să trăiască”.

 

Shutterstock 744166630 G96g
Cinci studenți povestesc cum și-au ales facultatea
scoala9.ro

Alegerea facultății reprezintă una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă majoritatea elevilor de liceu din România. 8 din 10 liceeni sunt convinși încă din clasa a IX-a că vor să urmeze studii universitare, dar mai bine de jumătate nu au idee spre ce domeniu, arată un studiu realizat de Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative București. Chiar și în clasa a XII-a, 25% dintre elevi nu au încă o viziune definitivă cu privire la facultatea pe care s-o aleagă.  Școala9 a vorbit cu studenți români, în țară sau în străinătate, care consideră că au luat cea mai bună decizie.

Cinci studenți la diferite facultăți din țară și din afară au povestit despre experiența alegerii universității și a domeniului de studiu, despre nedumeririle cu care s-au confruntat și despre aspectele de care consideră că trebuie să țină cont un elev atunci când ia o astfel de hotărâre.
Mălina Elena Grigoriță, anul II, Psihologie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) Iași :

Alegerea facultății a fost spontană: în ultima zi de înscrieri, m-am înscris la Facultatea de Psihologie și Științe ale educației, însă, până atunci, eram convinsă că mă voi duce la Litere. Și acum sunt, numai că am amânat, deoarece mi s-a părut mult mai pertinent să fac întâi o facultate care să-mi ofere un job în domeniu imediat după terminarea studiilor sau chiar în timpul lor. 

Decizia nu am luat-o singură, bineînțeles, ci alături de oamenii mei reper. Printre aceștia se numără părinții mei, profesoara de limba și literatura română și doamna dirigintă. Factorii pe care i-am luat în considerare atunci când am făcut decizia au fost oportunitățile de viitor și hobby-urile mele. 

Consider că este impetuos de important să alegem facultatea în funcție de ceea ce ne place să facem, deoarece job-ul pe care îl alegem îl vom practica cea mai lungă perioadă din viața noastră.

Timisoara Revolutia Din Decembrie 1989
Proiectul reMind Mapping ’89 a pornit la drum în 2019, când se împlineau 30 de ani de la revoluție, după o idee dezvoltată de Comunitatea GIStm și Departamentul de Geografie al Universității de Vest.
rfi.ro

S-a scris și s-a vorbit enorm despre acel decembrie, dar, tot la Timișoara, revoluția din 1989 are acum o hartă specială. Ea a fost desenată virtual de niște adolescenți ai căror părinți erau, poate, la acea vreme, mai tineri decât sunt ei acum. Proiectul reMind Mapping ’89 a pornit la drum în 2019, când se împlineau 30 de ani de la revoluție, după o idee dezvoltată de Comunitatea GIStm și Departamentul de Geografie al Universității de Vest.

De atunci, peste 60 de liceeni au contribuit la arhiva reMind Mapping. Aceasta cuprinde fotografii  și interviuri scrise și video cu zeci de participanți direcți la Revoluție. „Este vorba despre o  hartă pe care putem găsi pe rând interviuri filmate cu oameni care au fost în stradă la revoluție și ne povestesc ce s-a întâmplat prin locurile prin care ei au fost cu revoluționarii. Este o hartă cu imagini în paralel, imagini de la revoluție, la fel asociate locurilor, deci putem vedea ce s-a întâmplat la Operă, ce s-a întâmplat la prefectură (…) Și este și o hartă cu date statistice ale arestărilor de la revoluție”, explică coordonatorul proiectului, Alina Satmari, de la Departamentul de Geografie al Universității de Vest.

Interviurile din harta interactivă au puse cap la cap aproape 48 de ore filmare brută. Poveștile aduc în fața privitorului  oameni care, de fiecare dată când povestesc despre decembrie 1989, nu-și pot ascunde emoțiile. E, poate, un semn că nu s-au pierdut toate idealurile pentru care s-a ieșit atunci în stradă.

UVT utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru.

Te informam ca ne-am actualizat politicile pentru a integra in acestea si in activitatea curenta a UVT cele mai recente modificari propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrareadatelor cu caracter personal si pentru a citi si intelee continutul Politicii Cookie.

Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie.

Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmand instructiunile din Politica de Cookie.