English EN Română RO
English EN Română RO
EȘTI AICI:
Revista presei – 19 octombrie 2021

Revista presei – 19 octombrie 2021

Revista presei – 19 octombrie 2021
42 la sută dintre studenții UVT sunt vaccinați anti-COVID. Se deschide un centru de imunizare în campus
radiotimisoara.ro

Un studiu realizat de Universitatea de Vest din Timișoara arată că 42 la sută dintre studenții instituției de învățământ superior s-au vaccinat.

Conducerea UVT a solicitat deschiderea unui centru de imunizare împotriva infecției cu SARS-CoV-2. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis înființarea noului centru în căminul 12 al Universității de Vest, spune rectorul Marilen Pirtea.

În județul Timiș sunt deschise 28 de centre de vaccinare, dintre care 13 sunt în Timișoara.

Până acum, în toate acestea s-au imunizat complet, de la debutul campaniei, peste 248.000 de persoane.

Revista presei – 19 octombrie 2021
Nou proiect internațional în care UVT este partener: „Acquiring crisis-proof skills through online learning (ACSOL)” – Despre învățarea online în crize
uvt.ro

Universitatea de Vest din Timișoara este partener internațional într-un nou proiect de anvergură, organizat în seria Erasmus+, orientat spre învățarea online în timpul crizelor, coordonat din partea UVT de către prof.univ.dr. Ciprian Pânzaru.

Obiectivul general al proiectului vizeză crearea unor condiții adecvate pentru a face din învățarea pe tot parcursul vieții și capacitatea de inserție profesională un avantaj competitiv pentru lucrătorii din activitățile de asistență socială și divertisment, artă și cultură.

Proiectul își propune să ofere lucrătorilor slab calificați și microîntreprinderilor cu activități de asistență socială și divertisment, artă și cultură, competențe digitale prin resurse educaționale deschise pentru a le sprijini să facă față provocărilor generate de pandemia Covid-19.

Revista presei – 19 octombrie 2021
Suntem aproape de platoul valului 4 al pandemiei de COVID-19, în România – cercetători de la Universitatea Babeș-Bolyai
edupedu.ro

Vârful valului 4 al pandemiei de Covid-19 va fi atins în cursul acestei săptămâni, în România, potrivit predicțiilor cercetătorilor de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor a Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca.

„Modelul nostru de previziune arată că în cursul acestei săptămâni numărul cazurilor noi zilnice va putea atinge un nou record absolut. În același timp, rata de creștere a cazurilor se încetinește, ceea ce indică faptul că suntem aproape de platoul valului 4”, au scris aceștia într-o postare pe Facebook.

1.764 de pacienți cu COVID sunt internați, luni, în stare gravă, în condițiile în care sunt 1.624 de paturi ATI pentru bolnavii de COVID în toată țara. Sute de pacienți sunt tratați în unitățile de primiri urgențe până se eliberează locuri la Terapie Intensivă, scrie G4Media.ro.

Revista presei – 19 octombrie 2021
Liceenii de la Colegiul Național C.D. Loga, pe locul II în finala europeană a Code Week, cu extensia contra știrilor false
tion.ro

Echipa de elevi de la Colegiul Național C.D. Loga formată din Vlad Pintea, Iulian Rotaru și Ioana Satmari s-a clasat pe locul II la finala europeană a EU Code Week cu extensia de detectare a știrilor false.

În finala europeană a EU Code Week, un proiect dedicat tinerilor pasionați de tehnologie din țările Uniunii Europene, organizată săptămână trecută la Bruxelles, s-au calificat șase echipe din Grecia, Italia, Lituania, Irlanda, Slovenia și România, care a fost reprezentată de elevii de la Colegiul Național C.D. Loga din Timișoara. Liceenii de la Loga sunt elevi în clasa a XI-a la specializarea Matematică-Informatică și au fost coordonați de cadrul didactic Renata Boar. Locul în finală l-au obținut prin crearea unei extensii gratuite pentru combaterea știrilor false, numită NoLies, care a fost cea mai bună lucrare din România.

Revista presei – 19 octombrie 2021
Continental strânge legăturile cu marile universități bănățene
renasterea.ro

Zeci de angajați din cadrul sediilor Continental din Timișoara (Automotive, Tires și ContiTech) colaborează cu instituțiile de învățământ superior din capitala Banatului pentru dezvoltarea de programe de licență, în desfășurarea laboratoarelor practice, precum și pentru a aduce în fața studenților nevoile sectorului automotive și felul în care le pot răspunde după finalizarea studiilor.

”Colaborarea cu Universitatea de Vest, Universitatea Politehnca din Timișoara, instituții din Arad, Alba-Iulia sau Cluj aduc valoare adăugată atât companiei, prin pregătirea studenților pentru a răspunde eficient nevoilor pieței, cât și universităților, prin gestionarea unei oferte curriculare moderne, adaptate la solicitățile mediului privat”, transmite Continental, mai precizând că, la fel ca unitățile sale din Timișoara, și cele din Iași și Sibiu. Astfel, pe lângă cele două mari univesități din Banat, parteneriate cu Continental,  pe diverse proiecte, mai au instituțiile de învățământ superior din Sibiu, Craiova, Alba Iulia, Cluj-Napoca, Pitești, Brașov și Tg. Mureș.

 

Revista presei – 19 octombrie 2021
PIAȚA MUNCII - Daniel Dines: Roboții UiPath vor evolua până la punctul în care vor putea face aceleași inferențe și vor îndeplini aceleași sarcini ca oamenii
republica.ro

Daniel Dines a vorbit în fața audienței prezente la un eveniment din Las Vegas despre conceptul de automatizare semantică.

După cum a explicat el, roboții pot face multe astăzi, dar le lipsește deocamdată capacitatea de a înțelege.

Acest decalaj complică implementarea automatizării. UiPath va deschide un nou drum, cu roboți care pot înțelege niveluri mai ridicate de abstractizare la nivelul datelor, aplicațiilor și proceselor pe care le folosesc.

Daniel Dines a dat exemplu un proces de recomandare medicală pentru a ilustra acest punct. Când învățați un lucrător uman procesul, acesta poate identifica relații și similitudini și poate deduce cum să finalizeze sarcinile. Roboții UiPath vor evolua până la punctul în care vor putea face aceleași inferențe și vor îndeplini aceleași sarcini, a spus CEO-ul UiPath. 

Revista presei – 19 octombrie 2021
Francezul Gerard Losson, proprietarul fabricii de costume Formens, ridică cel mai mare campus studențesc privat din București
profit.ro

Antreprenorul francez Gerard Losson, proprietarul producătorului de costume Formens din Botoșani, unul dintre liderii acestei industrii, pregătește construcția unui campus studențesc cu peste 1.000 de camere în locul fostelor depozite Coca-Cola Militari, cumpărate recent, după cum a anunțat în premieră Profit.ro.

La începutul acestui an, compania Unique Real Estate Development, controlată de Gerard Losson, a cumpărat un teren în cartierul Militari, în suprafață de 9.437 de metri pătrați, de la Mars Commercial Center, companie deținută indirect de omul de afaceri de origine siriană Abdul Wahed Nour Ideen, cel care a cumpărat în „distressed“ mall-urile Galleria Arad și Piatra Neamț, potrivit documentelor de proprietate analizate de Profit.ro. Fostul proprietar pregătise terenul pentru construcția de blocuri cu un potențial de peste 500 de apartamente, însă Losson a decis acum să meargă pe varianta unui campus studențesc.

Pe această nișă, francezul intră în competiție directă cu omul de afaceri Liviu Tudor, care deține cel mai mare campus studențesc privat din București, West Gate Studios, cu 700 de camere, și care este amplasat la o distanță de doar 500 de metri de viitorul proiect al Unique. În București mai activează și un grup de investitori din Belgia și Anglia care, sub umbrela ARCCA, au construit 3 cămine studențești private care au în total 2.600 de locuri de cazare.

Revista presei – 19 octombrie 2021
Aproape jumatate dintre candidatii pentru postul de director de scoala, din Timis, au fost respinsi la concurs
opiniatimisoarei.ro

S-a finalizat etapa a doua a concursului pentru posturile de directori de scoli si gradinite, din judetul Timis, iar Inspectoratul Scolar a anuntat rezultatele.

Au fost prezenti 233 de candidati, din care 92 au fost respinsi si 139 au fost admisi. Doi candidati s-au retras, iar in 5 cazuri s-a amanat concursul, deoarece au fost confirmati cu COVID-19. Acestia din urma vor participa la sesiunea speciala din 28 octombrie.

De asemenea, 16 candidati au absentat.

Potrivit ISJ Timis, procentul de promovare la proba scrisa este 59,65%.

Urmatoarea proba, cea de interviu se va desfasura in perioada 15 noiembrie – 8 decembrie 2021.

Rezultatele examenului pot fi consultate AICI!

Revista presei – 19 octombrie 2021
Cum este școala în Israel. Nu există teamă de note sau de profesori și elevii le spun pe nume
scoala9.ro

Născut în România, însă emigrat în Israel cu familia de la vârsta de doi ani, Andrei Marin a parcurs toate etapele educației sale preuniversitare, începând cu grădinița și până la liceu, acolo. S-a repatriat în 2020, iar acum este student la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași. Andrei ne-a povestit despre materiile pe care le-a studiat în Israel, despre structura examenelor, despre relația profesor-elev, dar și despre modul în care a reușit să își păstreze conștiința identității românești pe parcursul celor 20 de ani petrecuți departe de țară.

Andrei Marin și-a dorit să se întoarcă în țara în care s-a născut. N-a contat că a trăit 20 de ani în Israel, unde au emigrat părinții lui când el avea doar doi ani. De la distanță, părinții lui i-au cultivat legătura cu țara. Andrei are și acum drapelul național pe peretele din dormitor și de mic, a fost încurajat să citească literatură românească și să vizioneze filme vechi românești. „Evident că tata m-a pus să îl citesc pe Sadoveanu: «Frații jderi», încă țin minte acea carte lungă, dar care mi-a fost până la urmă utilă. L-am citit pe Neagu Djuvara, l-am citit pe Ion Creangă. Aveam o bibliotecă mare doar cu cărți vechi românești, din anii ’60-’70. Părinții mei le-au adus cu ei din România”, spune tânărul. A crescut și cu filmele în care au jucat Toma Caragiu, Dem Rădulescu, Puiu Călinescu – ne-am menținut identitatea.”
Revista presei – 19 octombrie 2021
Un pianist va interpreta muzică de Beethoven, Mozart şi Liszt în întuneric deplin, la Braşov şi Timişoara
news.ro

Pianistul de origine română Florian Mitrea, care a debutat pe scena Carnagie Hall, va interpreta muzică clasică de Beethoven, Mozart şi Liszt în întuneric deplin la Braşov şi Timişoara, în cadrul evenimentului "Unseen. Concert in the dark".

„Unul dintre cei mai străluciţi tineri pianişti ai momentului”, cum îl descrie o legendă a muzicii clasice internaţionale, Martha Argerich, artistul de origine română stabilit la Londra Florian Mitrea, profesor la  Academia Regală de Muzică, va urca pe scenele filarmonicilor de la Braşov şi Timişoara pentru a aduce publicului o experienţă unică în România - pian live ascultat în sala de concert cu lumina stinsă.

UVT utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru.

Te informam ca ne-am actualizat politicile pentru a integra in acestea si in activitatea curenta a UVT cele mai recente modificari propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrareadatelor cu caracter personal si pentru a citi si intelee continutul Politicii Cookie.

Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie.

Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmand instructiunile din Politica de Cookie.