EȘTI AICI:
Revista presei – 12 iulie 2021

Revista presei – 12 iulie 2021

Uvtsquare2021
Universitatea de Vest Timișoara merge după studenți noi la ei acasă, în mai multe județe
transilvaniabusiness.ro

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) a anunțat organizarea de centre de admitere în opt județe, din întreaga regiune, pentru a veni în sprijinul candidaților la studii universitare. În acest fel, instituția de învățământ superior caută să atragă tineri studenți la ei acasă, numărul candidaților fiind în reducere în ultimii ani la admiterea în noul an universitar.

Pentru a veni în sprijinul candidaților, Universitatea de Vest din Timișoara va organiza și în anul 2021 mai multe centre de admitere, atât la sediile UVT din municipiul Timișoara, cât și în mai multe județe din bazinul principal de selecție a studenților UVT: Arad, Alba, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Mehedinți.

Deși procesul de înscriere pentru admiterea la studii universitare la UVT se desfășoară exclusiv online, toți studenții înmatriculați la UVT în urma procesului de admitere din acest an vor trebui să prezinte în original (sau copie legalizată), la punctele de preluare a documentelor organizate de UVT, toate documentele încărcate pe platforma de admitere, în vederea certificării lor conform cu originalul de către operatorii UVT.

De asemenea, studenții înmatriculați pe locuri finanțate de la bugetul de stat trebuie să predea în mod obligatoriu și diploma de bacalaureat sau diploma de finalizare a studiilor universitare de licență în original la punctele de preluare a documentelor organizate de UVT, până cel târziu la confirmarea locului, conform calendarului procesului de admitere al facultății care organizează programul de studii universitare la care au fost admiși.

Candidații pot efectua, la centrele județene de admitere, atât înscrierea la studii universitare (depunerea dosarului pe platforma online), cât și certificarea documentelor conform cu originalul (scanarea acestora de către reprezentanții UVT) sau predarea documentelor în original, în funcție de calendarul de admitere al programului de studii pentru care optează.

„Am parcurs o perioadă dificilă, cu restricții legate de pandemie, dar acum suntem nerăbdători să fim prezenți în principalele orașe ale regiunii, pentru ca să le punem la dispoziție candidaților toate informațiile de care vor avea nevoie și să le preluăm înscrierile, în centrele noastre de admitere. Universitatea de Vest din Timișoara nu este doar cea mai importantă universitate comprehensivă din vestul țării, ci, mai ales, este principalul centru urban al vestului, care le oferă studenților săi și avantajul de a intra în legătură cu mediul universitar din Europa, prin rețeaua universitară europeană din care UVT face parte.”, a spus rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea

Csuuvt10iulie21
Echipa de fotbal CSU UVT Timișoara câștigă finala Cupei României, faza județeană Timiș
ziuadevest.ro

Sâmbătă, 10 iulie 2021, pe stadionul Dan Păltinișanu din Timișoara a avut loc finala Cupei României la fotbal, faza județeană Timiș, între CS Comloșu Mare și CSU Universitatea de Vest din Timișoara.

Partida decisivă a fost câștigată de echipa universitară a clubului UVT cu 1-0 (1-0), care a avut calitate de oaspete. Golul a fost marcat de Florin Olariu în minutul 26, din lovitură de la 11 metri. În repriza a doua, studenții se puteau desprinde, ratând patru ocazii clare, pe lângă un șut în bară. Jucătorul finalei a fost declarat decarul universitarilor, Ionuț Vucea.

Rezultatul a fost obținut grație antrenamentelor zilnice efectuate de  echipa timișoreană, care au înclinat balanța în fața experienței jucătorilor echipei comloșene.

În acest meci, toți cei care au fost pe teren la CSU UVT sunt studenți, 8 dintre titulari la Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor.

Proiectul sportiv fotbalistic al UVT este încununat la nivel universitar cu un nou trofeu, în doar 4 ani: UVT a fost campioană universitară în 2017 și 2019, vicecampioană în 2018, dar a și marcat participări la Campionatul European Universitar, în 2017 și 2019. CSU UVT a promovat din liga a VI-a în liga a V-a la prima participare, în 2018, iar în anul următor a urcat în liga a IV-a. Pandemia a oprit parcursul bun al echipei, în 2020, când se clasa pe locul al treilea, la finalul turului ligii a IV-a, cu șanse reale de a ajunge la barajul pentru promovarea în liga a III-a. Transformarea bazei CFR în spital COVID a afectat posibilitățile de antrenament ale echipei, care a pierdut finala Cupei României din 2020, faza judeteană, în fața echipei Pobeda Dudeștii Vechi.

Jazz121
Jazz la înălțime, în Banatul de Munte!
caon.ro

În acest weekend a avut loc a XXV-a ediție a Gărâna Jazz Festival, ediţia din acest an fiind organizată în parteneriat şi cu Universitatea de Vest din Timişoara!

UVT susține inițiativele culturale care schimbă comunități, aduce creatori valoroși laolaltă și promovează arta autentică, iar Festivalul de Jazz de la Gărâna este un simbol al evenimentelor culturale de mare impact. Parteneriatul stabilit între UVT și Gărâna Jazz Festival unește energiile uneia dintre cele mai importante universități din România cu un festival de top din țara noastră.

Universitatea de Vest din Timișoara contribuie, începând din acest an, la buna organizare a spectacolelor din capitala de vară a jazz-ului românesc, Gărâna, în Banatul de munte, unde are loc cel mai important festival de acest gen, în aer liber, din sud-estul Europei. UVT a devenit partener al acestui festival de jazz outdoor îndrăgit în Banat, dar și în diaspora bănățenilor aflați în toată lumea, pentru că publicul atras aici an de an este avizat și eterogen, cultivat și informat, mulți dintre spectatori fiind studenți ai centrului universitar timișorean sau absolvenți ce fac parte din generațiile de alumni UVT. Această relație culturală creată prin studenții sau absolvenții noștri, veniți la Gărâna, motivează realizarea acestui parteneriat, prin care susținem cultura vie, exprimată în spectacole de jazz de la Gărâna, apreciate în plan internațional”, a spus rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Comitet Director UPT Iulie 2021 1
UPT, catalizator in definirea strategiei de dezvoltare a Timisoarei si a regiunii
opiniatimisoarei.ro

Universitatea Politehnica Timișoara a găzduit vineri, 9 iulie 2021, una dintre cele mai importante reuniuni ale Comitetului Director al UPT, o structură înființată în premieră națională în 2012, formată din personalități proeminente ale mediului socio-economic regional. La întâlnire au participat reprezentanții conducerii Politehnicii timișorene, ai celor mai importante companii din zonă, oameni de cultură și doi dintre liderii administrației – președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, și primarul Timișoarei, Dominic-Samuel Fritz, invitați să se alăture Comitetului Director al UPT.

În debutul întâlnirii, rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, a făcut o scurtă prezentare a ceea ce este UPT astăzi: o universitate dinamică, aflată în plină schimbare a paradigmei de cultură organizațională, cu accent pe transparentizarea și digitalizarea activității, profesionalizarea leadership-ului prin cursuri specifice adresate celor cu funcții de conducere, o universitate cu peste 13000 de studenți, aflată pe un trend de creștere care poate fi menținut doar prin colaborarea întregii societăți, o universitate care a investit, în ultima perioadă, timp și resurse pentru creșterea numărului de proiecte în care este implicată, o universitate care definit recent o strategie de internaționalizare a activității, care are în derulare o serie de proiecte de investiții de anvergură. Politehnica are și unele nevoi, cea mai mare fiind aceea de a atrage cadre didactice, în special pentru domeniile tehnologiei de vârf, dar care și-a stabilit și o strategie pe termen mediu și lung ce are în prim-plan dezvoltarea orașului și a regiunii.

Președintele Comitetului Director al UPT, dr.ing. Dan Bedros, a subliniat necesitatea reorganizării activității Comitetului Director (ai cărui membrii gestionează circa 80.000 de locuri de muncă), dar și cea mai importantă realizare a acestei reuniuni – faptul că a jucat rolul de catalizator care a reușit să aducă la aceeași masă reprezentanții mediului economic, ai administrației și ai mediului academic, adică toți cei care pot juca un rol important în dezvoltarea regiunii. Dacă până acum Comitetul Director a avut un rol important în adaptarea programelor universitare la necesitățile mediului economic, acum poate contribui la definirea strategiilor de dezvoltare ale întregii zone, dar și de creștere a atractivității Timișoarei ca oraș.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, și el absolvent al UPT, a felicitat conducerea Politehnicii timișorene pentru faptul că și-a stabilit strategia bazându-se pe necesitățile și realitățile din societate, considerând că această abordare poate constitui cheia succesului. Acesta a mai adăugat că este, într-adevăr, necesară internaționalizarea activității, aceasta fiind, alături de creșterea atractivității Timișoarei, un factor important în atragerea resursei umane calificate, a cărei lipsă se simte în toate domeniile: mediu economic, administrație, mediu academic. Nu în ultimul rând, răspândirea învățământului online impusă de pandemie poate avea și efecte benefice, atragerea specialiștilor, dar și a unor profesori asociați fiind, astfel, mai facilă.

În final a fost prezentată noua structură a Comitetului Director al Universității Politehnica Timișoara, cu o componență mărită: Dan Bedros (președinte), Christian von Albrichsfeld (Continental), Zeno Blajovan, (Inspectoratul Școlar Județean Timiș), Florin Costin-Ciocan (Nokia), Bogdan Cocian (Elba), Ioan Silviu Doboși (Dosetimpex), Dominic-Samuel Fritz (Primăria Timișoara), Peter Hochmuth (Clubul Economic German Banat), Sorina Jecza (Fundația Triade), Romulus Lucaciu (Eta2U), Mihai Mareș (Zoppas), Gelu Mateescu (Leman Industrie), Sorin Maxim ADR Vest), Radu Mihăescu (Deltatel), Marius Mihailovici (Porsche Engineering), Horațiu Moldovan (Lasting), Florin-Gelu Murariu (Hella România), Mihai Muțiu (consultant HR), Alin Nica (Consiliul Județean Timiș), Teodor Pop (Valeo IT), Alexandra Rigler (Centrul de Proiecte – Primăria Timișoara), Sever Scridon (ZF – BeeSpeed), Ilie Vlaicu (Aquatim).

Ubb 1609x1080
Admitere Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca 2021. De luni încep înscrierile la UBB
romaniatv.net

Admitere Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca 2021. Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca îşi deschide, în aceste zile, platforma de admitere (https://admitere2021.ubbcluj.ro/) pentru absolvenţii de liceu care doresc să-i devină studenţi, dar şi pentru absolvenţii de facultate care doresc să se înscrie la un program de master.

Absolvenţii de liceu vor avea la dispoziţie, pentru admiterea în anul universitar 2021-2022, un număr de 146 de specializări în limba română, 68 de specializări în limba maghiară, 9 specializări în limba germană, 15 specializări în limba engleză şi 14 în alte limbi.

La nivelul programelor de master, candidaţii vor putea alege una sau mai multe dintre cele 147 de programe în limba română, 42 de programe în limba maghiară, 37 de specializări în limba engleză, 5 specializări în limba germană şi 4 specializări în limba franceză.

Universitatea Babeş-Bolyai va scoate la concurs, pentru anul universitar 2021-2022, un număr de 5.279 de locuri bugetate destinate absolvenţilor de liceu, 10.670 de locuri în regim cu taxă şi 2.840 de locuri pentru învăţământ la distanţă şi cu frecvenţă redusă pentru studii universitare de nivel licenţă. Din aceste locuri bugetate, 30 sunt locuri speciale alocate pentru candidaţii de etnie rromă, 188 sunt destinate absolvenţilor de licee situate în mediul rural, 15 se alocă pentru candidaţii proveniţi din sistemul de protecţie socială, în timp ce alte 128 de locuri au fost alocate românilor de pretutindeni.

La nivel master, UBB va scoate la concurs, pentru anul universitar 2021-2022, un număr de 3.879 de locuri la buget şi 6.332 de locuri la taxă. Un număr de 248 dintre locurile bugetate sunt alocate domeniilor prioritare, alte 10 locuri sunt destinate studenţilor rromi, 10 locuri pentru candidaţii proveniţi din sistemul de protecţie socială, iar 109 sunt destinate etnicilor români din afara graniţelor ţării. De asemenea, UBB va scoate la concurs 50 de locuri la masteratele didactice introduse în anul universitar 2020-2021.

Perioada de admitere pentru noul an universitar este cuprinsă între 12 şi 29 iulie 2021. Calendarul admiterii cuprinde perioada de înscrieri, probele de concurs, afişarea rezultatelor, depunerea contestaţiilor, confirmarea locurilor şi perioada de redistribuire a locurilor rămase disponibile pentru fiecare dintre cele 22 de facultăţi ale UBB.

Probele de concurs, tematica şi bibliografia se găsesc afişate pe paginile oficiale ale fiecărei facultăţi, iar informaţiile complete pot fi găsite accesând linkul https://admitere.ubbcluj.ro/ro/.

646x404 (2)
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași scoate la concurs aproape 12.000 de locuri la admiterea din iulie 2021
bzi.ro

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) scoate la concurs, pentru sesiunea de admitere din iulie, 7687 de locuri pentru admiterea la studii universitare de licență și 4267 de locuri pentru admiterea la studii universitare de master. Absolvenții de liceu au la dispoziție 4219 locuri la buget și 3468 de locuri cu taxă. Dintre locurile fără taxă, 107 locuri sunt pentru absolvenții de licee situate în mediul rural, 22 pentru etnici romi și 15 locuri pentru candidații proveniți din sistemul de protecție socială.

Pentru admiterea la studii universitare de master sunt scoase la concurs 2533 de locuri fără taxă și 1734 de locuri cu taxă.

La toate cele 15 facultăți ale UAIC, înscrierile la admitere au loc în perioada 12-17 iulie 2021, iar selecția candidaților și afișarea rezultatelor în perioada 19-21 iulie. Candidații au posibilitatea de a se înscrie online, la adresa inscriere.uaic.ro, sau prin depunerea dosarului la sediul facultăților, în unele cazuri cu o programare prealabilă.

De asemenea, până la data de 11 iulie, tot pe platforma inscriere.uaic.ro se organizează sesiunea de preînscriere, unde tinerii care intenționează să susțină concursul de admitere la programele de studii de licență sau masterat organizate de UAIC au posibilitatea completării online a fișei de preînscriere și a dosarului de concurs.

Oferta de admitere a celor 15 facultăți ale UAIC pentru anul 2021 cuprinde peste 200 de programe de studii, 85 pentru studii de licență și 120 pentru studii de master.   27 dintre aceste programe de studii se vor desfășura în limbi străine.
 
La majoritatea facultăților, admiterea la studii de licență se va realiza exclusiv pe baza mediei generale de la examenul de bacalaureat. Șase facultăți iau în calcul la admitere, pe lângă media generală de la examenul de bacalaureat, media anilor de studii, media la diferite discipline studiate în liceu sau nota la diverse probe din cadrul examenului de bacalaureat.
Universitatea Din Bucuresti Foto Unibuc Ro E1559041658145 1024x502 640x400
De la 1 octombrie, Universitatea Bucureşti îşi propune să reia toate activităţile didactice în format fizic, faţă în faţă
g4media.ro

Începând cu data de 1 octombrie, Universitatea din Bucureşti îşi propune să reia toate activităţile didactice în format fizic, faţă în faţă, relatează Agerpres.

„Astfel, odată cu începerea anului universitar 2021 – 2022, studenţii Universităţii din Bucureşti, indiferent de nivelul de studii, sunt aşteptaţi să îşi reia locurile rămase libere în sălile de curs, atât pentru ceremoniile de deschidere şi pentru activităţile didactice teoretice şi practice, cât şi pentru evenimente conexe şi interacţiunea firească cu colegii şi cu profesorii lor. Cu excepţia cazurilor de forţă majoră care pot fi generate de evoluţia situaţiei pandemice, începând din toamnă, cursurile, laboratoarele, seminarele, stagiile de practică şi celelalte tipuri de activităţi didactice, precum şi evaluările şi examinările periodice, semestriale şi anuale se vor desfăşura faţă în faţă”, se arată într-un comunicat al UB postat pe site-ul instituţiei.

Sursa citată precizează că o parte dintre căminele Universităţii din Bucureşti vor rămâne deschise pe toată perioada verii pentru studenţii care îşi doresc să rămână în Bucureşti în timpul vacanţei, iar de la 1 octombrie UB va deschide toate căminele disponibile, cu excepţia situaţiei în care autorităţile competente nu impun alte măsuri de restricţii.

„Pentru a creşte şansele reluării activităţilor didactice în format fizic, dar şi pentru a contribui la revenirea la o situaţie normală în toate sferele vieţii personale şi profesionale, Universitatea din Bucureşti recomandă întregii sale comunităţi academice – studenţi, cadre didactice, cercetători şi personal administrativ – să se vaccineze, minimizând astfel riscurile îmbolnăvirii şi ale transmiterii virusului”, se mai arată în comunicat.

PTQ0MCZoYXNoPTZmZmNkMDJmYzI5Y2QwZGE5OGM2MmMwNjNjN2E4ZWJj.thumb
Universităţile au dat startul admiterii după BAC. Candidații care își depun dosarul în format fizic au parte de facilități
digi24.ro

Nici n-au scăpat bine de Bacalaureat, că absolvenţii de liceu trec, din nou, prin emoţii pentru înscrierea și admiterea la facultate. Este al doilea an în care majoritatea universităţilor organizează admiterea online. Cozile de altădată rămân o amintire, de când candidaţii sunt invitaţi să încarce documentele necesare pe platformele facultăţilor la care speră să devină studenţi. Medicina şi Arhitectura rămân principalele specializări la care se va da examen. La Universitatea București, cei care vor să îşi depună dosarul în format fizic au parte de facilităţi, cum ar fi cazare gratuită pentru 3 nopți în cămine.

Cu aproape 8 mii de locuri la buget, cea mai mare universitate din Bucureşti a dat startul admiterii online la cele 19 facultăţi în prima zi a lunii iulie. Cei care vor să îşi depună dosarul în format fizic au parte de facilităţi.

Mirabela Amarandei, purtător de cuvânt Universitatea București: Acordam cazare gratuită 3 nopți în cămine, pentru cei care vin să-și depună dosarul în format fizic.

La Jurnalism, cele mai aşteptate cursuri sunt cele de televiziune, radio şi publicitate digitală.

Antonio Momoc, decan FSJC: Se schimbă cu mult anul acesta fiind admitere online, în care luăm 60% nota de la Bac, 20% proba la română, 20% limba străină și 40% eseul motivațional.

La cele 7 facultăţi ale Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară admiterea ţine până pe 23 iulie pentru ocuparea celor 2.400 de locuri la buget. Doritorii vor completa online datele.

Răzvan Teodorescu, rector USAMV: Toți cei care vor face solicitare de cazare în cămin vor avea posibilitatea de a se caza în căminele noastre.

Claudiu, candidat la USAMV: Vreau sa stau în cămin deoarece nu sunt din București, sunt din Ialomița și vreau să fiu aproape.

ASE Bucureşti scoate la concurs peste 6.800 de locuri la licenţă

Admitere în format fizic la UMF București

Una dintre puţinele universităţi care va susţine admiterea în format fizic este UMF Carol Davila.

Viorel Jinga, rector UMF Carol Davila: Examenul se ține tot la Romexpo. Sunt 1236 locuri la buget și 393 la taxă. E același tip de examen, e o grila cu 100 de întrebări, 60 de biologie, 40 de fizică sau chimie.

Admiterea la Medicina din Bucureşti se va da pe 25 iulie.

646x404 (12)
Cîmpeanu: Proiectul regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor Universitare, în dezbatere publică
adevarul.ro

Ministrul Educaţiei a anunţat vineri că vor fi puse în dezbatere publică proiectul regulamentului de organizare şi funcţionare a CNAT (Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare) şi trei proiecte ale metodologiei de acordare a titlului de doctor, a atestatului de abilitare şi de sesizare a plagiatului.

„Vineri sau luni, cel târziu, vor fi puse, de data aceasta, în dezbatere publică proiectul regulamentului de organizare şi funcţionare a CNAT, plus cele trei proiecte ale metodologiei de acordare a titlului de doctor, a atestatului de abilitare şi de sesizare a plagiatului”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

„Ministerul Educaţiei nu o să se grăbească, pentru că doreşte să ia cea mai bună decizie şi le va lăsa în dezbatere publică până la sfârşitul lui iulie, mult mai mult de 10 zile (cum prevede legea, n.r.). Aşteptăm în continuare şi propuneri scrise pe fiecare articol din partea CNAT, pentru că au formulat propuneri de modificare, pe care o să le luăm în considerare”.   Cîmpeanu a adăugat că şi Universităţile sunt aşteptate să facă sugestii în scris, la fel şi publicul.

„Cert e că nu avem o presiune de timp, avem dorinţa de a lăsa în transparenţă aceste proiecte cât mai mult timp posibil, înainte de a lua o decizie”, a mai spus ministrul.

 

Programator
Unu din opt absolvenţi de facultate este specializat în IT, matematică sau statistică. „Principala limitare este numărul de profesori de informatică din învăţământul superior.“
zf.ro

Aproape 12%, adică circa unu din opt absolvenţi ai în­văţământului superior din România, au o diplomă în do­meniul IT sau matematică şi statistică, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică, centralizate de ZF.

Astfel, în anul universitar 2019 – 2020, cumulat, aproa­pe 15.300 dintre absolvenţii de învăţământ supe­rior, adică de programe de licenţă, masterat sau doctorat, au ales să se specializeze în tehnologiile informaţiei şi comunicaţiilor şi ştiinţe naturale, matematică şi statistică, după cum arată statisticile oficiale.

„Principala limitare este numărul de profesori de informatică din învăţământul superior şi în egală măsură contează şi faptul că lipsa profesorilor de informatică se resimte şi în învăţământul preuniversitar. Cu siguranţă, a întreprinde nişte măsuri care să crească numărul şi calitatea profesorilor este o metodă de a creşte numărul de absolvenţi de informatică şi matematică“, a spus pentru ZF Radu Gramatovici, prorector în cadrul Universitatăţii din Bucureşti.

Zf
PIAȚA MUNCII - Germanii de la ZF Friedrichshafen transformă centrul din Timișoara într-un punct vital și pregătesc angajări masive în România
profit.ro

Producătorul german de echipamente auto ZF Friedrichshafen, prezent în România prin companiile TRW Automotive Safety Systems (Timișoara) și TRW Airbag Systems (Roman), intenționează să-și extindă amplasamentul din Timișoara, care va deveni o parte importantă a Centrului global de software al companiei, pregătind și angajări masive, până în 2024.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider Competențele Centrului Tech din capitala Banatului urmează să fie extinse pentru a include soluții de acționare electrică. 150 de ingineri sunt angajați în prezent la Timișoara. Se așteaptă însă ca acest număr să crească semnificativ în următorii trei ani. Competențele Centrului din vestul României vor fi extinse de la sistemele de direcție și frânare la electromobilitate și soluții software, iar echipele de ingineri existente vor fi, de asemenea, consolidate.

La Centrul Tehnic din Timișoara, inginerii lucrează în prezent la dezvoltarea sistemelor de direcție și frânare, în primul rând pentru divizia Active Safety Technology.  Germanii sunt prezenți pe piața românească prin intermediul companiei americane TRW Automotive, preluată în 2014 contra sumei de 12,4 miliarde dolari.

UVT utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru.

Te informam ca ne-am actualizat politicile pentru a integra in acestea si in activitatea curenta a UVT cele mai recente modificari propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrareadatelor cu caracter personal si pentru a citi si intelee continutul Politicii Cookie.

Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie.

Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmand instructiunile din Politica de Cookie.