EȘTI AICI:
Revista presei – 11 iunie 2021

Revista presei – 11 iunie 2021

Tur2
Au simţit ceea ce noi vedem cu ochii. Nevăzătorii, ghidaţi prin Timişoara, în primul tur al Revoluţiei din 1989 , cu start de la UVT
adevarul.ro

Premieră la Timişoara, unde s-a organizat primul tur ghidat al Revoluţiei pentru nevăzători. Aceştia s-au deplasat cu biciclete tandem prin locurile importante ale evenimentelor de acum aproape 32 de ani, care au dus la căderea comunismului.

Elevi şi profesori de la Liceul Iris din Timişoara,au fost primii invitaţi la turul ghidat al Revoluţiei. Pe biciclete tandem, grupul a pornit din faţa Universităţii de Vest, în plimbare pe malul Begăi, spre centrul oraşului, apoi pe urmele evenimentelor din Decembrie 1989. Pe traseu, poveştile Revoluţiei au fost spuse nu doar de ghizi, ci şi cu ajutorul unor materiale special destinate nevăzătorilor.

„Mi s-a părut spectaculos, aproape imposibil să putem oferi un tur al Revoluţiei din 1989 pentru nevăzători. Materialele audio erau foarte potrivite, dar în afară de ele nu aveam nimic. Eu sunt responsabilă cu specializarea cartografie, noi facem hărţi, aşa că am spus că putem face nişte hărţi speciale pentru nevăzători.

Am învăţat pe parcurs cum se face. Am făcut hărţi şi schiţe tactile pe care ei le vor folosi în timpul turului. Asociate acestor planşe sunt nişte coduri QR prin care au acces la mărturiile audio despre Revoluţie. Sunt materiale scurte, pentru că în timpul turului nu avem timp să stăm pe telefon cu căştile pe urechi, dar care completează foarte bine explicaţiile ghidului”, a spus lectorul Alina Satmari de la Facultatea de Geografie.

Cele şase biciclete tandem au fost achiziţionate în urma unei sponsorizări primite de la Fundaţia Comunitară şi Intel şi sunt conduse de şase voluntari.    „Sunt şase participanţi, pentru că doar avem doar şase biciclete. Trebuie să fie fiecare cu pilotul lui. E un proiect foarte fain, ne-am dat seama ce înseamnă pentru ei treaba asta făcând testele pentru pilotaj. Am condus pe roluri. Unul din noi era pilotul, iar unul din voluntari mergea în spate cu ochii închişi. Ne-am dat seama prin ce trec ei şi de ce au nevoie. Sunt sincronizate pedalele, dacă se opreşte unul se opreşte şi celălalt”, a declarat ghidul turistic Ludovic Satmari.

 

Andreea Raducan
EVENIMENTUL ZILEI, LA UVT - Campioana Andreea Răducan, ambasadoarea UVT Liberty Marathon 2021, vineri, la Timișoara
ziuadevest.ro

Ambasadoarea ediției 2021 a UVT Liberty Marathon, campioana olimpică Andreea Răducan, va fi prezentă, vineri 11 iunie, la Universitatea de Vest Timișoara, într-o conferință de presă alături de rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, de la ora 10.30.

Andreea Răducan, multiplă campioană olimpică, mondială și europeană, jurnalistă și comentatoare sportivă, se alătură UVT la cea de-a patra ediție a evenimentului Liberty Marathon. Andreea Răducan este și Alumna UVT, fiind absolventă a Facultății de Educație Fizică și Sport.

Întâlnirea cu Andreea Răducan, în calitate de ambasador al UVT Liberty Marathon 2021, va sta sub semnul motivației pentru desăvârșirea pregătirii fizice, personale și profesionale a sportivilor profesioniști sau amatori, prin muncă, pasiune și devotament.

Capture
Serile de muzică și teatru „WePerform”, oferite de UVT, continuă și în această săptămână
gazetadinvest.ro

La o săptămână de la deschiderea evenimentului „WePerform – Seri de muzică și teatru”, organizat de Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara și Asociația Tribul Artistic, publicul timișorean este invitat la o nouă seară dedicată muzicii, joi, 10 iunie, de la ora 19, în Piața Libertății. Evenimentul face parte din programul de muzică și teatru organizat de UVT în lunile iunie-iulie 2021, în piețele centrale ale Timișoarei.

Evenimentul se va deschide cu un recital de trompetă (clasa conf. univ. dr. Sergiu Cârstea, c.d.a. Corneliu Meici) și va continua cu recitalul comemorativ Gustav Mahler (clasa lect. univ. dr. Sorina Munteanu), fiind urmat de un recital de pian (clasa prof. univ. dr. habil. Manuela Mihăilescu), cvartet de coarde (clasa c.d.a. dr. Ladislau Cristian Andriș) și se va încheia cu Carnavalul Animalelor (Ansamblul Facultății de Muzică din Timișoara) și Ansamblul Percutissimo, care aniversează 20 de ani de activitate (Clasa c.d.a. drd. Doru Roman).

UVT propune comunității timișorene, începând din 2020, programul „La UVT, Cultura este Capitală”, cu o evidentă trimitere către nominalizarea Timișorei pentru rolul de Capitală Europeană a Culturii 2023. De la începutul acestui an, am organizat o serie de evenimente culturale premergătoare anului 2023, care se constituie într-un program „UVT2023 pentru TM2023”. Serile de Muzică și Teatru, pe care Facultatea de Muzică și Teatru a UVT le oferă în această perioadă sunt înscrise în acest proiect, prin care UVT își manifestă rolul de epicentru al vieții culturale dedicate comunității, important pentru anul cultural 2023. Vă așteptăm la evenimentele din serile de muzică și teatru, pentru ca să ne bucurăm împreună de muzica și arta dramatică oferite de studenții UVT”, spune rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.

Ziargerman
Ziar online în limba germană, realizat de studenții de la UVT. Va apărea de cel puțin două ori pe semestru
tion.ro

Studenții din anul I de la Facultatea de Litere, specializarea limba germană, au creat un ziar online, care va apărea de cel puțin două ori pe semestru. În paginile sale puteți regăsi activități din viața studențească și subiecte care reprezintă comunitatea germană.

Ziarul Lit Kopmass cuprinde rubrici dedicate vieții academice, absolvenților de Litere de la specializarea germană, activități din mediul preuniversitar în colaborare cu elevi și profesori din învățământul cu predare în această limbă, dar și subiecte de interes din spațiul germanofon.

Proiectul este inițiat de cadrul didactic al UVT Karla Lupșan și de studentele Nesia Murariu și Paula Scoroșanu-Savu, iar la el au lucrat o echipă de studenți din anul I de la specializarea germană a Facultății de Litere. La acest proiect contribuie Siegfried Thiel, redactor-șef al publicației „Banater Zeitung”, Enkeloeda Eickhoff, manager cultural al Institutului de Relații Externe (ifa – Institut für Auslandsbeziehungen) și Ionuț Budașcu, redactor-șef adjunct al cotidianului în limba germană „Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien”.

Cotidianul „Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien” se ocupă de paginarea ziarului studențesc, iar „Banater Zeitung” a introdus din aprilie secțiunea Campus, unde este publicată câte o pagină a ziarului studențesc.

Ziarul este disponibil online AICI.

Uptpremier
Florin Cîţu, în vizită la Universitatea Politehnica din Timişoara: Cercetarea trebuie să se facă în universităţi
news.ro

Premierul Florin Cîţu s-a întâlnit, joi, în Auditoriumul Centrului de Conferinţe al Universităţii Politehnica Timişoara (UPT), cu reprezentanţi ai mediului academic, ai mediului economic şi cu studenţi, discuţiile axându-se, în principal, pe zona de cercetare, de finanţare şi susţinere a acesteia şi, implicit, pe crearea de locuri de muncă cu valoare adăugată mare, care să-i motiveze pe tineri să rămână în ţară.

În deschiderea întâlnirii, rectorul UPT, Florin Drăgan, a prezentat rolul Politehnicii în dezvoltarea oraşului şi a zonei, în cei peste 100 de ani de existenţă a Politehnicii timişorene, subliniind şi deschiderea pe care doreşte să o imprime, pentru viitor, către zona de cercetare, prin proiecte în zonele tehnologiei de vârf în care Politehnica are o expertiză temeinică, dar şi prin înfiinţarea de centre de cercetare multidisciplinare, care să ducă la menţinerea absolvenţilor în sistemul de învăţământ superior şi în zona de cercetare.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, absolvent al UPT, a declarat că, în acest moment, Politehnica timişoreană este un adevărat magnet de inteligenţă, care atrage tinerii performanţi, ceea ce face ca Timişoara să fie un adevărat pol tehnologic, nu doar în zonă sau în ţară, ci în această parte a Europei.

Pornind de la motto-ul Politehnicii, rostit de Regele Ferdinand la inagurarea primei clădiri a Politehnicii - ”Nu zidurile fac o şcoală, ci spiritul care dăinuieşte într-însa” - premierul Florin Cîţu a subliniat că acest spirit este şi cheia mesajului său.
”Avem nevoie de ingineri, de ingineri bine pregătiţi, şi aveţi tot sprijinul pentru a face tot ce este necesar pentru a furniza astfel de absolvenţi”, a afirmat premierul.
Vorbind despre creşterea economică accelerată a României, printre cele mai mari din Europa, premierul a mai subliniat necesitatea investiţiilor în această perioadă, care să susţină dezvoltarea pe termen lung, în special în zona de cercetare, care ar putea produce joburi motivante pentru tinerii absolvenţi şi ar fi un adevărat motor pentru întreaga economie.
Florin Cîţu a accentuat, însă, că ”cercetarea trebuie să se facă în universităţi, pe bază de competiţie şi să producă rezultate palpabile”. Premierul a precizat că, în aceste condiţii va acorda toată susţinerea pentru dezvoltarea de centre de cercetare pe lângă universităţi.
Mancare 1
Universitatea Politehnica Timișoara, alături de OMS și FAO – în luptă pentru siguranța alimentelor
ziuadevest.r

Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului din cadrul Universității Politehnica Timișoara a organizat, în perioada 7-9 iunie 2021, dezbaterea „Siguranța alimentelor este responsabilitatea tuturor”, desfășurat online.

Astfel, UPT prin acest eveniment s-a alăturat campaniei de conștientizare a importanței siguranței alimentelor inițiată de Organizația Mondială a Sănătății (World Health Organization-WHO) și Organizația pentru Alimentație și Agricultură (Food and Agriculture Organization-FAO), având ca temă principală în anul 2021 – „Alimente sigure pentru sănătatea de mâine”.

Manifestarea „Siguranța alimentelor este responsabilitatea tuturor” a cuprins 3 secțiuni:

  1. 7 iunie 2021 – Finala concursului „Tinerii și siguranța alimentelor – PolySafeFood“ (ediția a II a,) adresat elevilor claselor V-VIII și IX-XII și studenților din ciclul de studii licență.
  2. 8 iunie 2021 – Work-shop-ul „Siguranța alimentelor de la materie primă la produs”, care și-a propus promovarea soluțiilor și modalităților implementate de specialiștii din companiile cu profil alimentar din România pentru prevenirea, detectarea și gestionarea riscurilor din procesele tehnologice. Companiile care s-au alăturat acestui eveniment sunt: Aromatics SRL, Smithfield România SRL, European Drinks SA, Avis3000 SRL, Albalact S.A, Alpin 57 Lux SRL, Soloverde SRL, Transilvania Nuts SRL, Dacia Plant SRL, Verdino Greenfoods SRL.
  3. 9 iunie 2021 – Work-shop-ul „Rolul universităților în formarea specialiștilor din domeniul siguranței alimentare”, care a reunit cadre didactice și cercetători din domeniul siguranței alimentelor din România pentru a aborda provocările și cerințele existente în formarea de specialiști capabili să dezvolte procese tehnologice și metode de analiza și control pentru alimente sigure.

La acest deschiderea manifestării au fost prezenți, alături de organizatori și participanți, rectorul Universității Politehnica Timișoara, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, și reprezentantul Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor dr. Alexandru Supeanu.

Logo Consortiu 01 Copy 1 Nwaxdegygq5uv18fh25nf4nc3iijza0ghpf0zufj48
Consorţiul Universitaria susţine că guvernul încalcă autonomia universitară
bursa.ro

Disensiunile dintre autorităţi şi cei implicaţi în procesul de educaţie continuă, acum la nivel universitar. Membrii Consorţiului Universitaria, alcătuit din Academia de Studii Economice din Bucureşti, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, Universitatea "Babeş Bolyai" din Cluj- Napoca, Universitatea din Bucureşti, Universitatea de Vest din Timişoara, susţin că au aflat consternaţi de aprobarea, în şedinţa de guvern din 9 iunie 2021, a proiectului de lege privind unele măsuri pentru continuarea activităţii de către persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare:

"Autonomia universitară este garantată prin Constituţia României, iar acest drept este de necontestat şi nenegociabil. Conform acesteia, şi în concordanţă deplină cu Legea educaţiei naţionale, universităţile îşi elaborează propriile strategii instituţionale şi îşi gestionează autonom şi în interesul universităţii resursele umane.

Noi, cele cinci mari universităţi membre ale Consorţiului Universitaria, considerăm inacceptabil ca tocmai legiuitorul să încalce legea, prin intervenţia sa abuzivă într-un domeniu care aparţine exclusiv factorilor decizionali ai unei universităţi. Nimeni nu are dreptul legal să intervină şi să ştirbească, prin modificarea legislaţiei, autoritatea şi autonomia universitară. În virtutea acesteia, nu vom accepta ca decizia privind resursele umane, implicit procesul didactic şi de cercetare din universitate, să fie exercitată din exteriorul universităţii, printr-o lege abuzivă, al cărei proiect a fost aprobat astăzi de guvern, şi care prevede ca unic criteriu şi argument o simplă cerere de continuare a activităţii la împlinirea vârstei legale de pensionare.

Este îngrijorătoare şi contraproductivă această atitudine a decidenţilor de imixtiune în asigurarea unui mediu propice stimulării calităţii şi competitivităţii în mediul academic. Universităţile trebuie să îşi definească autonom politicile de personal didactic şi de cercetare pe baza unor standarde de calitate şi criterii nediscriminatorii, aprobate de către Senatul universitar. Continuarea activităţii după împlinirea vârstei legale de pensionare se poate realiza numai în aceste condiţii.

Membrii Consorţiului Universitaria solicită imperios respectarea legală şi reală a autonomiei universitare, în spiritul promovării calităţii academice în România şi a pregătirii tot mai bune a absolvenţilor noştri".

Documentul este semnat de Prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Preşedintele în exerciţiu al Consorţiului Universitaria; Prof. univ. dr. Tudorel Toader, Rectorul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi; Prof. univ. dr. Daniel David, Rectorul Universităţii "Babeş Bolyai" din Cluj Napoca; Prof. univ. dr. Marian Preda, Rectorul Universităţii din Bucureşti; Prof. univ. dr. Marilen Pirtea, Rectorul Universităţii de Vest din Timişoara.

Dreamstime S 182815617
Ce spune despre elevii români TIMSS 2019, testarea care a arătat că România are cel mai mare analfabetism științific funcțional din UE: Multe exerciții teoretice și prea puține experimente, mulți elevi care merg înfometați la școală, inegalități / Recomandările Raportului de țară
edupedu.ro

Aproape jumătate dintre elevii români simt că le e foame când ajung la școală și la fel de mult spun că au puține cărți în casă, mulți reclamă agresivitate între colegi, iar peste jumătate nu își proiectează o carieră ce include științele, deși atitudinea generală față de matematică și științe este, în general, una pozitivă. Așa se prezintă elevii români în cadrul studiului TIMSS 2019 – “Tendințe în domeniul Studiilor Matematice și Științifice Internaționale”, făcut public inițial în decembrie, când Edupedu.ro a notat că România a înregistrat cel mai slab punctaj dintre statele UE în evaluarea coordonată la nivel local de Universitatea din București. Aceasta prezintă, miercuri, detaliat raportul de țară TIMSS 2019, în care prezintă situația din spatele rezultatelor slabe, dar “de trecere” ale elevilor români de clasa a VIII-a, participanți la studiul realizat acum 2 ani și oferă recomandări de ameliorare.

  • Edupedu.ro a relatat în decembrie 2020 că scorul obținut de elevii din România, în cadrul TIMSS 2019, la matematică a fost de 479 de puncte, în creștere de la 454, câte aveam în 2011. Pentru Științe punctajul a fost 470, și aici fiind o creștere față de precedentele rezultate (465). Pe medie, cele 479 de puncte de la matematică înseamnă cel mai mare scor din cele 6 participări – cu o revenire după căderea din 2007 și 2011 – dar această valoare este semnificativ sub medie (500). Mai mult, sub noi nu este nicio țară europeană din cele 12 participante. Rezultatele prezentate atunci au mai indicat faptul că 22% dintre tineri sunt analfabeți funcțional la matematică și chimie, fizică, biologie.
Drept 1
Admitere 2021 Facultatea de Drept, din cadrul Universității București. Când are loc examenul și ce subiecte vor avea viitorii studenți la Drept
wowbiz.ro

Admiterea 2021 la Facultatea de Drept, Universitatea București se face pe baza de concurs de admitere. Viitorii stundeți vor susține un examen la Limba română și Economie, pe data de 21 iulie.

Elevii care au obținut pe perioada studiilor liceale premii la olimpiade școlare internaționale recunoscute de minister beneficiază de dreptul de a se înscrie, fără susținerea concursului de admitere și fără plata taxei de admitere, pe locuri finanțate de la buget.

Înscrierea la examenul de admitere 2021 la Facultatea de Drept, Universitatea București se va organiza doar on-line, candidații vor trebui să își creeze un cont personal, pe baza datelor de identificare personală, conform cărții de identitate sau pașaportului.

Pe site-ul Facultății de Drept sunt publicate propuneri de programă analitică pentru subiectele la Limba română pentru examenul de admitere 2021.

Elevii care vor să urmeze Facultatea de Drept trebuie să se pregătească și la Economie. Examenul va conține 60 de cerințe la Limba română și 40 de cerințe la Economie.

Universitatea Oradea 1 650x435
Peste 5.600 de locuri scoase la concurs de Universitatea din Oradea
bihon.ro

5.687 de locuri, din care 1.800 bugetate, sunt scoase la concurs de Universitatea din Oradea (UO).

Din 12 iulie 2021, Universitatea din Oradea dă startul admiterii. La studiile de licenţă sunt oferite 1.800 de locuri bugetate şi aproape 3.887 cu taxă, pentru cele 102 programe acreditate în cadrul celor 15 facultăți.

Oferta educaţională pentru cele 64 de programe de masterat cuprinde 810 locuri la buget şi 2.645 de locuri cu taxă. Taxele de înscriere și de înmatriculare au rămas aceleași ca anul trecut: 150 de lei, respective 100 de lei.

Ghidul admiterii (care sintetizează calendarul admiterii, criteriile de admitere și numărul de locuri scoase la concurs de fiecare facultate în parte) a fost publicat pe site-ul Universității din Oradea și poate fi consultat accesând linku-ul: https://www.admitere.uoradea.ro/ro/licenta/ghidul-admiterii-2021-licenta. Pentru mai multe detalii specific admiterii fiecărei facultăți se vor consulta Metodologiile proprii, afișate pe pagina web a facultății respective.

Informațiile generale referitoare la admitere, actele necesare la dosarul de înscriere, desfășurarea admiterii pentru locurile bugetate special alocate unor categorii de candidați, confirmarea locului ocupat și alte informații sunt detaliate în Metodologia organizării admiterii la studii universitare de licenţă pentru anul universitar 2021 – 2022 a Universității din Oradea, afișată pe site-ul universității.

IlustratieAlinaMarinescu 4Y3U
EDITORIAL - Good prof, bad prof. Minunata doamnă Klug (de Aurora Liiceanu)
scoala9.ro

Aurora Liiceanu, 79 de ani, scriitoare și specialistă în psihologie, povestește despre doamna Klug, profesoara sa de engleză din liceu, pe care a reîntâlnit-o peste ani și a cunoscut-o, în sfârșit, în afara orelor de la școală. Acea profesoară reușea să ducă de mână elevele într-o lume a poeților englezi care nu apăreau în manuale. În schimb, profesoara de română, o doamnă cu părul făcut sărmăluțe, era dură, deloc creativă și obișnuia să le critice lucrările. Nu lăuda pe nimeni.

Într-una dintre cărțile scriitorului contemporan Alain de Botton acesta compară trecutul cu amintirile lui cu o cămilă care poartă această povară, amintirile. El folosește un proverb arab după care sufletul călătorește cu viteza unei cămile. Scrie că „în vreme ce suntem împinși de dinamica neobosită a unui prezent planificat, sufletul nostru, sediul inimii, ni se târăște nostalgic pe urme, împovărat de greutatea amintirilor”. Desigur, această cămilă are poveri mai ușoare, care țin de amintirile vechi și poveri mai grele pe care le aduc trecutul imediat și prezentul, care și el devine rapid trecut.

M-am gândit despre ce amintiri aș putea scrie legate de vârsta când eram școlari. Și imediat mi-a venit amintirea minunatei doamne Klug, care ne preda limba engleză și atâtea secvențe de amintiri care compun imaginea ei în mintea mea.

Da, doamna Klug, căreia i se spunea Shely Klug era minunată. Am bine păstrată în cap prima mea întâlnire cu ea, evident în clasă. Eram la Liceul „Gheorghe Lazăr” din București. Dădusem examen de intrare, venită de la școala de balet. Eram extrem de precar pregătită, la școala de balet se făcea balet intensiv și nu prea multă carte.

Tatăl meu, profesor la acea vreme, a avut mari emoții privind admiterea mea, știa ce cunoștințe limitate aveam și niciodată nu l-am întrebat dacă mi-a pus pile sau nu, mai ales că intrasem chiar la limita de locuri. El o cunoștea pe doamna Klug, probabil nu foarte bine, dar avea informații că este o profesoară foarte bună, așa că mi-a spus că a fost la școală și a rugat-o să mă ia într-o clasă la care se preda limba engleză și așa a și fost. Am intrat într-o clasă de limba engleză.

Acum am să spun cum arăta această doamnă. Era foarte elegantă, încă purta pălării discrete și avea niște poșete frumoase și o obsesie pentru culoarea verde de care m-am molipsit și care m-a ținut toată viața de atunci. De multe ori m-am gândit: dacă ea ar fi avut obsesia culorii galben, aș fi devenit și eu obsedată de culoarea galben? Poate că da. Oricum, odată a fost întrebată de cineva din clasă de ce îi place verdele și i-a spus, cu o expresie gânditoare, că verdele este o lume largă.

Pentru că am fost ultima serie de absolvente de școală nemixtă, eram numai fete și toate profesoarele erau femei – eram pline de admirație față de ea. Doamna Klug nu semăna cu nici o altă profesoară, ea preda într-un stil nemaiîntâlnit. Cum se desfășurau și de ce o iubeam toate atât de mult, deși și între noi erau diferențe de intensitate a admirației?

Loud 1
Loud&Clear - primul podcast de dicţie din România
paginademedia.ro

Cât de corect vorbesc românii? Cum vorbesc politicienii? Cum se descurcă jurnaliştii? Tot atâtea întrebări şi multe răspunsuri în rubricile podcastului Loud&Clear.

O rubrică specială este dedicată copiilor (şi părinţilor): care sunt cele mai frecvente probleme de vorbire şi cum se pot îndrepta?

Un podcast dedicat deopotrivă profesioniştilor, oamenilor de televiziune, radio, voice over, dar şi tuturor creatorilor de conţinut pentru care "vocea contează" şi oamenilor "obişnuiţi".

Din primul episod:

- câteva greşeli auzite nu de puţine ori la jurnaliştii TV din România

- cum vorbesc politicienii?

- ce au special "graiurile" din Moldova, Ardeal, Banat şi Oltenia? De ce vorbesc cum vorbesc ardelenii, oltenii, moldovenii şi bănăţenii? Se poate "rezolva" accentul?

- de ce este importantă dicţia?

- o scurtă "lecţie de dicţie"

Pe final, un concurs la care ascultătorii şi cititorii Paginademedia.ro pot câştiga cartea de dicţie Şase saşi în şase saci, scrisă de Carmen Ivanov

 

UVT utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe Website-ul nostru.

Te informam ca ne-am actualizat politicile pentru a integra in acestea si in activitatea curenta a UVT cele mai recente modificari propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrareadatelor cu caracter personal si pentru a citi si intelee continutul Politicii Cookie.

Prin continuarea navigarii pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie.

Nu uita totusi ca poti modifica in orice moment setarile acestor fisiere cookie urmand instructiunile din Politica de Cookie.