EȘTI AICI:
Comunicate de presă

Comunicate de presă

Revenimlanormalitate
Universitatea de Vest din Timișoara își susține rolul de primă universitate comprehensivă a regiunii de vest, căutând să dezvolte, cu tenacitate, pe lângă performanțele din educație și cercetare – țelurile noastre fundamentale – și preocupări din sfera responsabilității sociale și a implicării comunitare.
UVT 560x430
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) a „adus la un loc” peste 3000 de elevi din clasa a XII-a din întreaga țară, în cadrul activităților de pregătire pentru examenul de bacalaureat, sesiunile de pregătire pentru toate disciplinele totalizând peste 5000 de participanți.
Js
După ce a lansat cu succes programele de Securitate cibernetică și de Antreprenoriat în Blockchain, Universitatea de Vest din Timișoara deschide, la începutul acestui an, un nou program postuniversitar cu un accentuat profil inovator, dedicat specializării avansate în programarea prin Tehnologii Web Aplicate.
FatadaUVTian21
Universitatea de Vest din Timișoara a lansat concursul de soluții pentru reabilitarea și modernizarea fațadelor pentru corpul de clădire al sediului său principal, din bulevardul V. Pârvan nr. 4, un imobil reprezentativ al Timișoarei, care face parte dintre operele de valoare incontestabile ale arhitecturii românești.
Uvt11ian21
Pentru pregătirea reluării activității în formatul clasic, în cadrul comunității academice a Universității de Vest din Timișoara vor fi organizate consultări, în cadrul fiecărei facultăți, pentru a dezbate și pentru a adopta cele mai oportune decizii cu privire la formatul în care se vor desfășura activitățile didactice în semestrul al doilea.
Logo Unita
Ȋn data de 8.01.2021 a avut loc prima întâlnire a grupului de lucru ce reuneşte reprezentanţi ai unor universităţi româneşti membre în alianţe europene care implementează proiecte Erasmus+ European Universities.
Pregatire Bacalaureat 1024x536
Continuăm și în acest an universitar organizarea activităților didactice de pregătire pentru examenul de bacalaureat cu noi module de pregătire integrată și performantă.
Uefiscdi
Anul 2021 începe cu vesti bune la Universitatea de Vest din Timișoara, ca urmare a rezultatelor obținute de colegii noștri în competiția Proiectelor de cercetare exploratorie, depuse în 2020 la UEFISCDI.
CU 5sigle
Fiind un domeniu de importanță națională finanțat în bună măsură din bani publici, domeniul cercetării și al educației terțiare trebuie să beneficieze de acces la resurse de finanțare distribuite pe bază de performanță și să justifice utilizarea resurselor prin raportare publică și prin evaluarea externă, imparțială, a rezultatelor obținute.
UVT 1
Universitatea de Vest din Timișoara, în parteneriat cu S.C. Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG S.R.L., anunță încheierea implementării proiectului ATELIERUL DE ANTREPRENORI (ID POCU/82/3/7/106050), proiect co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capitalul Uman 2014-2020. Proiectul a fost implementat în Regiunea Vest, respectiv în județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hundeoara, pe o perioadă de 36 luni, începând cu luna ianuarie 2018.
21dec2020ora18
Luni, 21 decembrie 2020, de la ora 18, va avea loc evenimentul organizat de Facultatea de Arte și Design din UVT, cu participarea Insitutului de Romanistică din cadrul Universității din Viena, o conferință LIVE (online) ce se va desfășura sub titlul: „IMAGINE.SUNET.’89 Fotografie și multimedia: locuri de memorie ale Revoluției”.
ECA
Universitatea de Vest din Timişoara este universitatea cea mai bine clasată, din vestul României, în topul academic QS University Ranking 2021, ocupând locul 6 în topul celor 19 universităţi ierarhizate din România şi locul 95 în topul celor mai bune 400 de universităţi din Europa şi Asia Centrală. În ediția din 2021, UVT se regăsește între cele mai bune 24% de universități listate în QS EECA.
CulturacapitalaUVT17dec2020
Vă invităm să participați la noul eveniment pe care îl organizăm joi, 17.12.2020, de la ora 18, o conferință virtuală care se va desfășura sub titlul „Patria pentru ceilalți. Diplomație, identitate, promovare internațională”. Aceasta va fi moderată de doamna prorector responsabil cu strategia de internaționalizare și diaspora, Cristina Chevereșan, avându-l ca invitat pe eseistul, traducătorul, antreprenorul cultural și diplomatul Dorian Branea.
CC Poza Profil
Universitatea de Vest din Timişoara este onorată să anunțe că unul dintre premiile decernate de Filiala Timișoara a Uniunii Scriitorilor din România pentru anul editorial 2019 a fost acordat scriitoarei Cristina Chevereșan, pentru volumul „Peregrini în imediat”, apărut la Editura Brumar în 2019. Prorector al UVT din acest an, laureata este un important reprezentant al studiilor filologice timișorene și un exemplu pentru implicarea universității noastre în viața comunității.
GreenM2020
Universitatea de Vest din Timişoara este prezentă, și în acest an, în GreenMetric World University Ranking, singura clasificare din lume care măsoară angajamentul fiecărei universități participante în dezvoltarea unei infrastructuri “ecologice”.
Logo Unita
Ȋncepând cu semestrul al doilea al anului universitar 2020-2021, Universitatea de Vest din Timişoara deschide pentru studenții săi o nouă perspectivă de a trăi experiența academică internațională, prin oportunitatea de a participa la mobilităţi virtuale de studiu în universitățile partenere din străinătate.
Afiș Conferință FMT Violeta Dinescu 2 Dec 2020
Vă invităm să participați miercuri, 2 decembrie 2020, de la ora 18, la evenimentul organizat de Facultatea de Muzică și Teatru, o conferință LIVE (online) urmată de un dialog cu cadrele didactice, care va fi susținută de doamna prof. univ. dr. Violeta Dinescu, de la Universitatea „Carl von Ossietzky” din Oldenburg, Germania.
Blockchain Image 3 Orkqfw5xystclwsrqfl74bum0a2mpkg33cd0a9nki0
În această săptămână începe la UVT derularea programului postuniversitar „Antreprenoriat în Blockchain”, care va avea o durată de 3 luni, cu o participare de înaltă ținută și specializare de nișă, atât a cadrelor didactice din UVT, cât și a mentorilor invitați.