EȘTI AICI:
Pregătire pentru examenul de bacalaureat

Pregătire pentru examenul de bacalaureat

În fiecare an, în semestrul al doilea, UVT vine în sprijinul elevilor de clasa a XII-a cu un program bine structurat de pregătire pentru examenul de bacalaureat. Cadre didactice universitare pregătesc în mod special și susțin activități pentru fiecare dintre disciplinele la care elevii urmează să susțină probe de evaluare. Participarea la aceste activități este gratuită și deschisă tuturor elevilor.

Pentru anul universitar 2021-2022, activitățile didactice de pregătire a elevilor pentru examenul de bacalaureat vor avea loc în perioada 9 aprilie – 18 iunie, în fiecare săptămână, sâmbăta, cu excepția zilelor de 23 și 30 aprilie

Programul modulelor de pregătire pentru examenul de bacalaureat, pentru fiecare disciplină, poate fi accesat aici:

Orarul modulelor, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 09.04 – 18.06.2022, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:

  • 9:00 – 10:30 – Limba și literatura română;
  • 10:45 – 12:15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
  • 12:30 – 14:00 – Biologie (Biologie vegetală și animală și Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană), Chimie organică și anorganică, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.

 

Pentru disciplinele Limba și literatura română și Istorie vor avea loc sesiuni de pregătire și în anumite zile de vineri, după amiaza, de la ora 16:00 (6 mai și 3 iunie la Limba și literatura română, respectiv 27 mai la Istorie).

Toate activitățile se vor desfășura în mediul online, prin intermediul platformelor Google Meet sau Zoom, iar pentru fiecare disciplină se va crea un curs pe platforma Google Classroom, care să faciliteze comunicarea dintre cadre didactice și elevi.

Înscrierea pentru participarea la activitățile didactice de pregătire pentru examenul de bacalaureat se poate realizat prin intermediul ACESTUI FORMULAR.

Ulterior înscrierii, fiecare participant va primi un e-mail cu detalii despre modul de conectare la activitățile de pregătire și pe platforma Google Classroom.

Parteneri ai acestor activități: Consiliul Național al Elevilor, Consiliul Județean al Elevilor Timiș.