EȘTI AICI:
Platforma YTM

Platforma YTM

Platforma YTM este o platformă de testare psiho-vocațională dezvoltată de Universitatea de Vest din Timișoara în vederea generării unor rapoarte cu privire la interesele, abilitățile și aptitudinile utilizatorilor, cu scopul orientării spre un anumit traseu educațional și profesional. Astfel, pe lângă posibilitatea testării, YTM pune la dispoziția beneficiarilor informații referitoare la programele de studii ale universităților din Timișoara și informații despre programe și evenimente socio-culturale adresate elevilor și studenților.

Prin intermediul acestei platforme, elevii își pot evalua personalitatea, aptitudinile și interesele profesionale, printr-un test de orientare vocațională. Raportul și recomandările rezultate în urma parcurgerii acestui test pot fi foarte utile în procesul de luare a unei decizii cu privire la studiile universitare pe care le vor urma în viitor. Testele din cadrul platformei pot fi accesate, gratuit, AICI.

Elevii care, în urma completării testelor, au nevoie de clarificări în legătură cu rezultatele oferite de platformă, se pot adresa Centrului de Consiliere și Orientare în Carieră (CCOC-UVT), completând ACEST FORMULAR, pentru a programa o sesiune de consiliere individuală (ce se poate desfășura online) cu colegii noștri consilieri din cadrul CCOC-UVT, pentru a primi informații suplimentare despre potențiale trasee de carieră și sprijin în alegerea unui program de studii universitare potrivit.

Pentru alte informații îți stăm la dispoziție la adresa de e-mail ccoc@e-uvt.ro.