EȘTI AICI:
Evaluarea cadrelor didactice de către studenți – semestrul al II-lea, anul universitar 2023-2024, anii neterminali

Evaluarea cadrelor didactice de către studenți – semestrul al II-lea, anul universitar 2023-2024, anii neterminali

Până în data de 8 iunie 2024 studenții UVT din anii de studiu neterminali au ocazia să evalueze toate cadrele didactice cu care au colaborat pe parcursul semestrului al II-lea din acest an universitar la activitățile didactice (cursuri, seminare sau laboratoare). Platforma de evaluare se va închide în dimineața zilei de 8 iunie 2024, la ora 09:00.

Evaluarea cadrelor didactice de către studenți se va realiza prin intermediul platformei evaluare.uvt.ro, pe care studenții se conectează cu datele contului lor instituțional @e-uvt.ro

Chiar dacă pe platformă studenții se autentifică cu adresa de e-mail și parola contului instituțional, evaluarea cadrelor didactice de către studenți este 100% anonimă, răspunsurile fiind criptate în așa fel încât să nu poată fi identificați autorii, astfel că îi încurajăm să răspundă cât mai sincer tuturor întrebărilor din chestionar.

Pașii de utilizare a platformei sunt disponibili în ACEST GHID.

În prezent, pentru fiecare activitate didactică la care au participat pe parcursul acestui semestru studenții vor avea de completat un singur chestionar, de evaluare a cadrului didactic (10 întrebări închise și 3 întrebări deschise –  2 obligatorii și una opțională). Procesul de evaluare rămâne unul complex, pentru a putea colecta un feedback aprofundat, astfel că avem rugămintea ca studenții să aloce timpul necesar pentru a parcurge toate chestionarele în mod responsabil.

Studenții care parcurg și Programul de formare psihopedagogică în vederea certificării competențelor pentru profesia didactică sau parcurg, în paralel, 2 programe de studii universitare, trebuie să schimbe contextul educațional, utilizând butonul din dreapta sus (conform ghidului), pentru a evalua toate activitățile didactice pe care le-au parcurs.

Scopul evaluării cadrelor didactice de către studenți este de a colecta opiniile și feedbackul studenților cu privire la procesul educațional pe care l-au parcurs în acest semestru, în vederea îmbunătățirii activității cadrelor didactice și a serviciilor educaționale oferite de Universitatea de Vest din Timișoara.

Pentru a oferi un răspuns tuturor întrebărilor studenților cu privire la procesul de evaluare a cadrelor didactice, am pregătit un document cu cele mai frecvente întrebări cu privire la acest proces, disponibil AICI.

În cazul în care studenții întâmpină dificultăți în procesul de evaluare sau identifică erori în formular, pot transmite acest lucru printr-un e-mail la adresa edu@e-uvt.ro, însoțit de capturi de ecran cu eventualele erori.

Încurajăm studenții să efectueze evaluări complete și cât mai detaliate pentru toate activitățile didactice la care au participat în acest semestru, asigurându-i de confidențialitatea informațiilor transmise! Doar colectând opiniile studenților și colaborând vom putea îmbunătăți calitatea procesului educațional din UVT!