EȘTI AICI:
Evaluarea cadrelor didactice de către studenți – semestrul al II-lea

Evaluarea cadrelor didactice de către studenți – semestrul al II-lea

În perioada 24 mai – 4 iunie 2021 studenții UVT au ocazia să evalueze toate cadrele didactice cu care au colaborat pe parcursul acestui semestru la cursuri, seminare sau laboratoare.

Evaluarea cadrelor didactice de către studenți se realizează prin accesarea platformei e-learning și autentificarea cu adresa de e-mail de e-uvt. După autentificare, pe prima pagină (butonul „Pagina mea” din stânga sus) poate fi accesat butonul „Evaluarea cadrelor didactice de către studenți”  din partea dreaptă a ecranului (butonul cu imaginea unei broaște țestoase).

Chiar dacă pe platformă autentificarea se realizează cu contul instituțional și parola aferentă, evaluarea cadrelor didactice de către studenți este 100% anonimă, răspunsurile fiind criptate în așa fel încât să nu poată fi identificați autorii răspunsurilor, astfel că încurajăm studenții să răspundă cât mai sincer tuturor întrebărilor din chestionar.

Scopul evaluării cadrelor didactice de către studenți este de a colecta opiniile și feedbackul studenților cu privire la procesul educațional pe care l-au parcurs în acest semestru, în vederea îmbunătățirii activității cadrelor didactice și a serviciilor educaționale oferite de Universitatea de Vest din Timișoara.

Toți studenții trebuie să acceseze platforma de evaluare a cadrelor didactice, în mod obligatoriu, și să opteze pentru a efectua sau nu evaluarea cadrelor didactice cu care au colaborat în semestrul al II-lea al anului universitar 2020-2021.

Dacă optează pentru a efectua evaluarea cadrelor didactice (ceea ce îi încurajăm pe toți), studenții au ocazia să acorde o notă generală de la 1 la 10 pentru fiecare curs, seminar și laborator pe care l-au parcurs în acest semestru. De asemenea, după ce au acordat nota generală, au ocazia de a lăsa un comentariu general sau o recomandare cu privire la desfășurarea activităților didactice aferente disciplinei evaluate și/sau pentru prestația cadrului didactic evaluat.

Suplimentar, după ce studenții au acordat o notă generală, pot efectua o evaluare în profunzime a fiecărei discipline parcurse, ținând cont de 12 criterii distincte, pe care le pot evalua tot cu note de la 1 la 10, accesând butonul „Evaluează” din dreptul fiecărei discipline

La fel ca în semestrele anterioare, în chestionarul de evaluare sunt adăugate trei criterii, special formulate pentru a reflecta modul de desfășurare a activităților didactice în perioada de desfășurare în regim online (criteriile C10, C11 și C12), astfel că încurajăm studenții să le completeze și pe acestea, pentru a avea o imagine cât mai relevantă despre procesul educațional din această perioadă.

Încurajăm studenții să detalieze notele acordate prin comentarii și recomandări cu privire la activitatea cadrelor didactice, pentru ca acestea să primească un feedback cât mai relevant din partea lor, care să le ajute să își îmbunătățească activitatea. În semestrul anterior, doar 8% din numărul total de evaluări efectuate de studenți au cuprins și comentarii cu privire la activitatea cadrelor didactice, ceea ce nu sprijină foarte mult procesul de a înțelege pe deplin opiniile studenților. Astfel, subliniem importanța de a lăsa comentarii scrise pentru evaluările pe care studenții le efectuează, pentru că doar așa putem afla concret ceea ce cred despre activitatea fiecărui cadru didactic, sperând ca în acest semestru un număr cât mai mare dintre ei să își exprime detaliat opiniile.

În cazul în care studenții întâmpină dificultăți în procesul de evaluare sau identifică erori în formular, aceștia pot utiliza butonul de „Ajutor” din partea de sus a paginii de evaluare.

În vederea îmbunătățirii activității didactice, rezultatele evaluărilor efectuate de studenți în fiecare semestru sunt analizate cu cadrele didactice la nivelul fiecărui departament, identificându-se soluții la problemele semnalate și organizându-se, de asemenea, și întâlniri cu studenții pentru prezentarea rezultatelor și impactului acestor evaluări. 

Așadar, încurajăm toți studenții să efectueze evaluări complete și cât mai detaliate pentru toate activitățile didactice la care au participat în acest semestru, asigurându-i de confidențialitatea informațiilor transmise! Doar colectând opiniile studenților și colaborând vom putea îmbunătăți calitatea procesului educațional din UVT!