EȘTI AICI:
Comunicate de presă
function goBack() { window.history.go(-1); }

Comunicate de presă

Erasmuswindow
„Seminarul Erasmus+ dedicat învățământului superior”, organizat de către Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP), se desfășoară în perioada 24-26 noiembrie 2020, reunind toate universitățile din România care implementează activități în cadrul programului de mobilități internaționale Erasmus+. În acest context, se discută cele mai stringente aspecte referitoare la internaționalizarea învățământului superior și continuarea organizării mobilităților internaționale în contextul global cauzat de pandemia COVID-19.
F2confHRP
Cultura este de o importanță fundamentală la UVT. Pentru a răspunde acestui principiu de valoare, organizăm din acest an o nouă serie de conferințe, sub genericul „La UVT, cultura este capitală”, de această dată în format digital online.
Social Claus De Pandemie Daruim Inimi Page 0001
Departamentul de Sociologie din cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie din Universitatea de Vest din Timișoara organizează, pentru al treilea an consecutiv, în contextul proiectului pentru comunitate ”Calitatea vieții copiilor cu autism (TSA) din jud. Timiș”, evenimentul Socio Claus, manifestare cu scop caritabil destinată copiilor cu dizabilități.
Afisnoapteacercetatorilor27novcuprunariuUVT
La Universitatea de Vest din Timișoara, pe 27 noiembrie, Noaptea Cercetătorilor Europeni se pregătește să încânte publicul cu știință, prin experimente trăsnite, fenomene curioase, imagini din culisele cercetării, conferinţe captivante, jocuri și concursuri cu premii atrăgătoare. Participarea la toate activitățile este gratuită.
ConferintaPatapieviciUVT25nov2020
UVT organizează miercuri, 25.11.2020, de la ora 18:30, o seară de dialog pe tema „Civilizația și dreptul de a ofensa”, moderată de profesorul și scriitorul Mircea Mihăieș, avându-l ca invitat pe cunoscutul scriitor, filosof și eseist contemporan, domnul Horia-Roman Patapievici. Membru de onoare al comunității noastre academice, încă din anul 2012, an în care i s-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa al UVT, dl. Horia-Roman Patapievici are un bogat parcurs în domeniul culturii și publicisticii. Producător TV a două spectacole pentru TVR Cultural, membru de onoare al Institutului Ludwig von Mises și membru al Uniunii Scriitorilor din România, dl. Patapievici a debutat ca eseist în 1992, în Revista Contrapunct, iar de atunci a avut contribuții diferite, inclusiv editoriale, în Revista 22, Dilema Veche, Orizont, Vatra, Secolul 20 și Evenimentul Zilei. Printre cele mai importante scrieri ale domniei sale, amintim „Cerul văzut prin lentila”, „Zbor în bătaia săgeții. Eseu asupra formării”, „Politice” sau „Omul recent (Remarks on the Recentness in Man)”.
Log 300x100aa
Universitatea de Vest din Timișoara își menține poziția în Metaranking-ul Universitar ediția 2020, reușind să se claseze pe poziția a patra la nivel național, cu un punctaj de 12 puncte, obținut în urma procesului de evaluare (cu 2 puncte suplimentare comparativ cu ediția 2019).
GPUVT2020
În cadrul unui nou eveniment anual dedicat știinţelor, artelor și sportului, desfăşurat sâmbătă seara. 21 noiembrie 2020, începând de la ora 18, a avut loc a șasea ediţie a Galei Premiilor UVT, în cadrul căreia membrii ai comunității academice şi ai comunităţii timişorene au fost premiați pentru activitatea lor.
UVTLM2020
Timp de o lună, din 27 septembrie până în 27 octombrie, s-a alergat la a treia ediție UVT Liberty Marathon. A fost un manifest al alegerilor care ne redau libertatea, reprezentative unui stil de viață sănătos. Evenimentul s-a adresat unei audiențe extinse, cuprinzând atât alergători începători, cu vârste diferite, cât și alergători experimentați. De la 2 la 42 de kilometri, fiecare alergător a avut posibilitatea de a alege provocarea potrivită pentru el.
EXPO Alumni
Facultatea de Arte și Design din cadrul UVT aniversează 30 de ani de la reluarea cursurilor, odată cu căderea regimului comunist. De asemenea, sunt sărbătoriți și cei 87 de ani de la deschiderea primei instituții de învățământ superior de artă din Timișoara.
GPUVT2020
Cum apartenența la UVT este o stare de spirit care nu poate fi îngrădită de restricțiile fizice, vă invităm să vă bucurați alături de întreaga comunitate UVT de fiecare moment al celei de-a 6-a ediții a Galei, urmărind decernarea premiilor transmisă LIVE, din Aula Magna „Ioan Curea”, pe pagina de Facebook a UVT sau pe site-ul: www.uvt.ro/live.
UVT Frontonuvt
Universitatea de Vest din Timișoara a depus în această toamnă cinci proiecte, în valoare totală de 48,200,809.13 lei, în cadrul Programului Operaţional Capital Uman. Proiectele au fost depuse în cadrul Apelului de proiecte „Innotech Student”.
MaialaUVT
Premiată la UVT acum un an, Maia Sandu devine președintele Republicii Moldova, cu susținerea masivă și a diasporei moldovene din Timișoara
Rur2020
Universitatea de Vest din Timișoara este prezentă în patru dintre domeniile clasificate în Round University Subject Rankings 2020
Universitatea De Vest Uvt 2 1 Owmknq5ehwu3xrxlgx620vqtp71bzsj070ny4ejgjs
Universitatea de Vest din Timișoara a organizat Conferința „Cultura și educația azi” și a premiat cele mai bune zece exemple de bune practici la clasă
Cuniversitaria
Consorțiul Universitaria, care reunește cele mai mari și performante universități comprehensive și de studii economice din România (Academia de Studii Economice din București, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea din București și Universitatea de Vest din Timișoara), salută și sprijină inițiativa Asociației Ad Astra de a propune un Pact Național pentru Cercetare.
Upt100
Rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof.univ.dr. Marilen Pirtea, subliniază în mesajul adresat astăzi Universității Politehnica Timișoara: O sută de ani înseamnă puțin la scară istorică, dar ultimii o sută de ani, în care Universitatea Politehnica Timișoara a fost o parte vie a învățământului timișorean, sunt chiar anii istoriei moderne a orașului nostru.
UNITA Universitas Montium Oxytedhtv7mmscaq46hfr0bzequzoe3wle9xm9l408
Universitatea de Vest din Timișoara se află în prima linie a universităților din Europa care s-au preocupat să stabilească rețele universitare de parteneri academici, devenind membră a alianței europene UNITA, din care fac parte șase universități din cinci țări. În iulie 2020, UNITA a fost selectată de către Comisia Europeană, în cadrul celui de-al doilea apel de propuneri, pentru finanțarea proiectului de dezvoltare asumat.
Securitychallenge
Universitatea de Vest din Timișoara și New Strategy Center organizează a patra ediție a conferinței anuale „Security Challenges in the Balkans Region”. Conferința beneficiază de prezența oficialităților și reprezentanților mediilor academice din România, Italia, SUA, Bulgaria, Franța, UK, Croația, Serbia, Polonia, Turcia.