Despre OpenLivingLab Days 2024 la Timișoara

Suntem încântați să anunțăm că Universitatea de Vest din Timișoara va găzdui ediția din 2024 a evenimentului anual OpenLivingLab Days (OLLD), organizat de European Network of Living Labs (ENoLL). Evenimentul va avea loc în perioada 24-27 septembrie 2024 și va aduce laolaltă lideri internaționali din domeniul Living Labs, oficiali publici, lideri corporativi, antreprenori, academicieni și inovatori din întreaga lume.

De ce să participați?

OLLD nu este doar o adunare a profesioniștilor din Living Labs, a celor ce schimbă lucrurile, antreprenorilor și academicienilor. Este un loc pentru a dezvolta idei noi și a forma parteneriate. Profesioniștii se vor aduna pentru a-și împărtăși gândurile și experiențele legate de cele mai urgente probleme cu care ne confruntăm în mediile noastre de viață.

Iată cum a arătat ediția de anul trecut:

Timișoara – Oraș Gazdă

Timișoara va fi gazda evenimentului OpenLivingLab Days în acest an. Ne bucurăm să aducem împreună inovatori și lideri din domeniul Living Labs, oferindu-le oportunitatea de a descoperi frumusețea și energia vibrantă a orașului. Cu o istorie încărcată și un patrimoniu cultural impresionant, Timișoara este cunoscută nu doar ca un centru academic și de afaceri, ci și ca un loc unde diversitatea și creativitatea prosperă. Prin participarea la acest eveniment de prestigiu, aveți șansa de a sublinia contribuția dumneavoastră la progresul și dezvoltarea globală în domeniul Living Labs.

Mai multe informații despre Timișoara aici.

Tema Conferinței: LIVING LABS FRONTIERS

Tema din acest an, „LIVING LABS FRONTIERS: Driving systemic change through Soci(et)al Engagement, for real impact”, explorează modul în care Living Labs pot genera schimbări sistemice semnificative prin implicare soci(et)ală activă și colaborare.

Ce să așteptați de la OLLD 2024?

Conferința va include sesiuni de cercetare interactive, ateliere de lucru, site visits și discuții despre rolul crucial al Living Labs în abordarea provocărilor soci(et)ale majore, în influențarea politicilor publice și în promovarea inovării. De asemenea, se va pune accent pe implicarea diverselor grupuri sociale, adoptarea tehnologiilor emergente și explorarea aspectelor operaționale ale Living Labs, cum ar fi metodele, instrumentele și modelele de afaceri.

Track-urile conferinței:  

  1. Living Labs for Grand Societal Challenges 
  2. Living Labs for Policies, Governance, collaboration and innovation ecosystems 
  3. LLs for Inclusive Soci(et)al Engagement  
  4. Living Labs for Business and Emerging Technology
  5. Living Labs Operation, Methods, Tools, and Impact

Mai multe informații despre acestea se găsesc aici.

Ziua 0 – Learning Lab

Pe 24 septembrie, cu o zi înainte de lansarea oficială a conferinței, va avea loc Learning Lab Day, dedicat celor noi în domeniul Living Labs, oferind ocazia de a învăța despre elementele și operațiunile esențiale ale acestor laboratoare.

Sustentabilitate și Implicare

Ne angajăm să organizăm o conferință sustenabilă din punct de vedere ecologic, cu accent pe utilizarea transportului durabil, minimizarea deșeurilor și promovarea alimentelor locale și vegetariene.

Programul OLLD 2024

https://openlivinglabdays.com/programme-2024/

Biletele pentru participarea la eveniment se pot achiziționa aici.

Vizitați pagina oficială OLLD pentru mai multe informații.