Studenții Facultății de Chimie, Biologie, Geografie din cadrul UVT s-au implicat, alături de WWF Romania, într-o analiză în premieră pentru România, privind prezența și starea polenizatorilor din țara noastră.
Mai exact, studenții au contribuit la pregătirea unor super baze de date cu peste 1200 de specii de polenizatori (albine, fluturi, musculițe) prezente în țara noastră, din care WWF Romania, pe baza unei formule, a făcut o selecție de specii care au nevoie urgent de măsuri de protecție la nivel național, din partea autorităților naționale. Această analiză științifică a permis ca datele să fie comunicate reprezentanților Guvernului și ai altor instituții de cercetare și ONG-uri în vederea unei propuneri de acțiuni pentru 109 specii prioritare de polenizatori.
Având în vedere că declinul polenizatorilor ține de modul în care ne producem hrana, modul în care grădinărim și întreținem spațiile verzi, fiecare dintre noi putem ameliora starea lor prin gesturi de zi cu zi, cum ar fi alegerea alimentelor ecologice și de la producători mici, locali, plantarea de flori bune pentru albine și evitarea folosirii pesticidelor chimice (insecticide, erbicide) în grădinile proprii.
Studenții CBG au fost coordonați de lect. univ. dr. Marius Berchi.